Ungarn

Alle filtre
Ryd alle
Bestsellere

Den internationale vinscene bliver i høj grad domineret af de største vinlande, herunder særligt Frankrig, Italien, Spanien og USA. Dette kan ofte komme til at overskygge mindre omtalte vinlande med ekstremt stort potentiale, og her er Ungarn i den grad på listen – i toppen vel at mærke.

Ungarns historie med vinproduktion

Ungarn byder på en lang og stolt vinhistorie, der går helt tilbage til kejsertiden, hvor ungarske vine var blandt de fortrukne hos kongerne.

Vinproduktionen led dog et voldsomt knæk, da man under sovjettidens kommunisme valgte at nedprioritere kvalitet fremfor kvantitet. Ikke desto mindre har de ungarske kvalitetsvine siden 1989-1900 fået et decideret comeback, og Ungarn kan byde på alt lige fra store vinklassikere til et væld af lokale vinspecialiteter – herunder ikke mindst den populære dessertvin Tokay, der afspejler mere end 200 års produktionshistorie.

Områder og steder

Området for dyrkning af vine begrænser sig til cirka 130.000 hektar, hvilket skaber et stort potentiale. Foruden klassiske internationale druer, såsom Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay, er Ungarn verdenskendt for sine lokale druesorter, der blandt andet tæller Mezefehér, Furmint, Kékfrankos, Hárslevelü, Kardarka, Ezerjó og Léanyka. De lokale vine er smagsmæssigt karakteriseret ved at være relativt fyldige, krydrede og tørre i deres udtryk. Ungarn kan i dag tilbyde mange topvine i højeste kvalitet, hvilket er resultatet af flere års kvalitetsforbedring og forfinelse.