Ventisquero

Om kollektionen ⇾
Alle filtre
Ryd alle
Fremhævet

Ventisquero (som betyder gletsjer på spansk) blev grundlagt i 2000 i Maipo Valley. Vingården har sidenhen investeret i vinmarker i de bedste af Chiles vinområder: Maipo, Lolol, Casablanca, Colchagua og Leyda. Vinhuset arbejder efter bæredygtige og økologiske principper og er certificeret “Certified Sustainable Wine of Chile”.

Hvem er Ventisquero?

Ventisquero's topserie, GREY, fremstilles af chefvinmager Felipe Tosso og består udelukkende af enkeltmarksvine. Filosofien bag disse vine er at de hver i sær skal vise det terroir som marken repræsenterer, og stilen er "koncentration med friskhed". Vinene kommer fra parceller i Chiles bedste vinområder: Maipo Alto, Casablanca og Apalta. Felipe Tosso er personligt involveret i alle trin under fremstillingen af disse fremragende vine: arbejdet i vinmarkerne, udvælgelse af druer under høsten, gæringsprocesserne samt fadlagring og tapning af vinene.

Grey-serien, priser og medaljer

Successen har ikke ladet vente på sig og GREY serien har på kort tid opnået flotte bedømmelser hos bl.a. Chiles førende vinguide, Descorchados, Stephen Tanzer, Decanter samt Wine & Spirits Magazine. Ventisquero's topvine serveres desuden på nogle af verdens bedste restauranter som El Celler de Can Roca og NOMA.

Historien

Chilenske Gonzalo Vial lancerede en ny vingård, der havde til formål at ære Chiles oprindelse i sin produktion og vine. Så sent som i 1998 blev de første vinstokke plantet på Trinidad-ejendommen i kysregionen i Maipodalen. I 1999 bleb den nye vingård formelt lanceret med et helt specielt navn der skulle hylde gletsjerne: Ventisquero, der på spansk betyder gletsjer.

I begyndelsen af år 2000 fandt den første høst sted ledet af vinmageren Felipe Tosse, og de første vine blev allerede frigivet i begyndelsen af 2001.