

Fri fragt. Ingen minimum. Ingen bullshit.
Fri fragt. Ingen minimum. Ingen bullshit.
Tema & Smagoplevelser
Favoritter & Hverdag
Specialkasser
Sæson & Gaver
Vintyper
Rettype
Kød & Vegetar
Fisk & Skaldyr
Ost
Alt til vin & bar
Alt til hjemmet
Budget
Degorgering er en teknik, der anvendes i fremstillingen af mousserende vine som champagne, hvor formålet er at fjerne gærrester og uklarheder fra vinen. Processen foregår ved at fryse halsen af flasken, således at bundfaldet i vinen dannes som en isprop. Derefter fjernes proppen, og det tryk, der er opbygget i flasken, skyder isproppen ud sammen med de uønskede partikler. Flasken fyldes derefter op med en dosering, som er en blanding af vin og sukker, for at justere sødmen i vinen. Degorgering er afgørende for at opnå en klar og velsmagende mousserende vin.
27. aug. 2021
At dekantere en vin betyder, rent praktisk, at man hælder vinen fra flasken over i en større beholder, mens man holder øje med, at bundfaldet ikke ...
Læs mere27. aug. 2021
Dégorgement Tardif står for sen degorgering, og bruges som betegnelse i Champagne for en vin, som har lagret på flaske med bundfald i en længere pe...
Læs mere