Demi-Sec hos Den Sidste Flaske

Demi-Sec

Demi-Sec er en betegnelse, der bruges til at beskrive en vis grad af sødme i vin. Ordet "demi-sec" er fransk og betyder bogstaveligt talt "halvtør".

Når det kommer til mousserende vine som champagne og andre bobler, refererer demi-sec til en stil, der har en vis sødme. Disse vine har en lidt højere sukkerindhold end tørre eller brut vine, men er stadig mindre søde end vine, der betegnes som sec eller sød.

Demi-sec vine er ofte populære som et alternativ til de mere tørre og sprøde stilarter. De har en behagelig sødme, der kan passe godt til dessert eller som en festlig aperitif. Den ekstra sødme kan også hjælpe med at afbalancere smagen af nogle krydrede retter eller stærke oste.

Det er vigtigt at bemærke, at niveauet af sødme i en demi-sec vin kan variere fra producent til producent og region til region. Nogle vine kan være mere søde end andre, så det er altid en god idé at læse varebeskrivelser eller etiketter for at få en idé om smagsprofilen.

Hvis du er på udkig efter en mousserende vin med en vis sødme, kan en demi-sec være et godt valg. Det er en stil, der kan tilfredsstille både dem, der foretrækker tørre vine, og dem, der foretrækker en smule sødme i deres glas.

Depôt hos Den Sidste Flaske

27. aug. 2021

Depôt

Læs mere
Demerara hos Den Sidste Flaske

27. aug. 2021

Demerara

Læs mere