Aperitif

Alle filtre
Ryd alle
Bestsellere

Du har set 12 ud af 100 produkter

Traditionelt var en aperitif en drink enten med eller uden alkohol og så med urter. I dag er der dog kommet en anden form for aperitif ind i billedet, i dag er det blevet populært at servere den traditionelle drink til lidt mad, det kan være kiks, ost eller lidt bagværk - Det er næsten blevet et lille måltid i sig selv. 

Historie

Ordet aperitif kommer fra franske apéritif, der stammer fra det latinske aperire, der betyder åbne/begynde. Derfor er det meget passende at en aperitif bruges som en drink, der nydes før et større måltid for at stimulere appetitten. 

I det 16. århundrede blev spiritus med urter og krydderier produceret til medicinsk formål. De smagte meget bitter, hvilket de tidlige producenter af aperitif forsøgte at ændre på, ved at lave mere acceptable smage ved at fortynde ingredienserne i vinen. 

Da aperitiffen blev populær som nydelsesmiddel, begyndte man at servere den som en appetitstimulator, hvilket blev den sociale tradition i mange dele af Europa. 

I det 18. århundrede var Torino i Italien, det absolut største kommercielle center for vermouthproduktion. I denne periode undersøgte flere forskellige drikkevareproducenter, hvilke egenskaber forskellige urter og krydderier havde. Disse undersøgelse udviklede sig til erfaring om, hvordan man bedst blandede originale drinks med de forskellige råvare. 

Frankrig fulgte godt efter, og snart blev Frankrig og Italien stor-rivaler til hinanden i aperitifproduktionen og forbruget. Aperitiffer blev en mode inden for vin og drinks, og blev af mange betragtet som et fashionable element i det sociale samvær. 

Den traditionelle 

Hvis man skal have en traditionel aperitif, så er mousserende vin helt klart det naturlige valg. Det er også det mest traditionelle. I gamle dage var det normalt en Prosecco, der blev serveret som aperitif, dog kan man med fordel prøve andre mousserende vine, som Cava fra Spanien eller Champagne fra Frankrig. 

En god rosé er også blevet meget populært over de sidste par år, specielt om sommeren ude på terrassen fungerer en rosé fantastisk som en aperitif. 

Den Moderne

Den moderne aperitif er meget løs, her får man tit noget at drikke og lidt snacks, det kan være mellem nogle måltider, hvis der er længere ventetid eller bare en dag, man mødes med venner. Her skal man kigge mere på, hvad man har af mad. En god kombination ville her være noget lækkert ost og nødder, hvortil man med fordel kan servere en lækker Riesling. 

Man kan også servere noget rødvin, her skal man dog være opmærksom på, at en kraftig krop godt kan være lidt tung, så noget på Pinot Noir eller Zinfandel, ville gøre et bedre indtryk og give en bedre oplevelse, hvis man så servere det til en masse forskelligt kød, er det en helt sikker vinder. 

Aperitiffer hos Den Sidste Flaske

Hvad end du er til en frisk cocktail, eller er på jagt efter en lidt mere klassisk aperitif, har vi med garanti lige dét, som du står og skal bruge til din aperitif. 

Prøv f.eks. Don Simon Cocktail Premium Sangria, som er en dejlig frisk og færdigblandet cocktail, fra en af Spaniens største vingårde. 

Er du mere til italiensk Prosecco? Så skal du helt sikkert prøve Baglietti Prosecco No. 10. Den er en absolut bestseller hos os, og ikke uden grund! Den er det perfekte match som aperitif, uanset om den skal stå for sig selv, eller sammen med en lækker snack.

Hvis du vil gå all in, eller bare foretrækker vin fra Frankrig, bør du helt sikkert kigge nærmere på Champagnerne fra EPC. De er super skønne, og så passer de bare ekstremt godt til en hver anledning.