Min kurv
0 varer

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Gem søgning

Søgningen bliver gemt på den browser du er på nu.

Billede af Grüner Veltliner

Grüner Veltliner

Grüner Veltliner er Østrigs signaturdrue og uden tvivl den mest plantede drue i landet. Det er denne drue, der baner vejen for Østrigs kamp om at komme tilbage på den internationale vin-scene.

Hvor dyrkes Grüner Veltliner

De bedste Grüner Veltliner-vine kommer fra vingårdende beliggende oppe over Donau-floden, i Wachau, Kremstal og Kamtal, men druen dyrkes generelt i hele landet. Faktisk dyrkes den på en tredjedel af Østrigs vinmarker, og er sågar Østrigs mest plantede drue. Druen er kendetegnet ved næsten udelukkende at blive dyrket i Østrig, dog ses den også dyrket lidt i nabolandene som Ungarn, Tyskland, Italien og Tjekkiet. Derudover spås det også, at druen i fremtiden vil gøre indtog i New Zealand. 

Druens specielle kendetegn

Klassisk Grüner Veltliner-vine har aromaer af citrus, lemon og grape-frugt samt noter af hvid peber der er druens varemærke. Dog findes der to hoved-genre af Grüner Veltliner-vine. 

Den første hoved-grupper af Grüner Veltliner-vine er dem der er kategoriseret som "Weinviertel DAC". Dette er et udtryk for de Grüner Veltliner-druer der kommer fra området Weinviertel beliggende i den nordøstlige del af delstaten Niederösterreich. Weinviertel opnåede i 2002 klassifikation som DAC, som er en østrigsk klassifikation for kvalitetsvin. Grüner Veltline-druer herfra er kendetegnet ved at bidrage med en friskhed, lethed og mineralske noter til vinene, samt give karakter af citrus. Disse vine er ofte meget frugtige.

Den anden hovedgruppe er dem der kommer fra de lidt varmere regioner, som i Wachau, Kremstal og Kamptal. Her er druerne kendetegnet ved at være mere kompleks, kraftige og krydret, der giver vine med rig tekstur, der kræver flere år i flasken før de opnår den ønskede modenhed. 

Servering og mad

Grüner Veltliner er ikke så svær at parre med mad, da vinen ofte går godt i hånd med de retter du ellers ville servere en frugtig og let hvidvin til, som f.eks. en Riesling eller Sauvignon Blanc. I Østrig bliver vinen serveret til typisk fisk, vegetariske retter eller salater. Vinens karakteristiske krydrede noter af hvid peber bidrager rigtig godt til sådanne madretter, og giver et lille twist til madoplevelsen. 

Server gerne en lækker Grüner Veltliner-vin ved en serveringstemperatur på ca. 7 grader. 

Grüner Veltliner hos Den Sidste Flaske

Hos Den Sidste Flaske importerer vi altid selv vores nøje udvalgte Grüner Veltliner vine, der i høj grad findes i Østrig. 

Vi har nogle store Grüner Veltliner såsom denne og vi har også lidt mere hverdagsagtige basser såsom denne fra Burgenland og denne der er fremstillet biodynamisk  Derudover går vi meget op i at udvælge de mest respekterede vinproducenter.

Udover denne fantastiske drue, forhandler vi også eftertragtede rødvinehvidvineportvinechampagne og rosévine til Danmarks bedste netpriser og garanterer dig fuld tilfredshed samt lynhurtig levering inden for kun 1-3 hverdage inklusiv fri fragt ved køb af 6 flasker eller derover.

search image
×
Welcome Newcomer