Min kurv
0 varer

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Gem søgning

Søgningen bliver gemt på den browser du er på nu.

Billede af Malbec

Malbec

Malbec har ophav i det franske, hvor den i mange år har været fast inventar i franske blends. Gennem årene har den opnået mere status, dette dog mest i sydamerikanske lande som Argentina og Chile, hvor der bliver lavet vine udelukkende på Malbec, men også rigtig kvalitetsrige blends. I Frankrig nyder den dag i dag stadig stor popularitet i området Cahors, hvor der er lokale krav om at vinene her skal bestå af mindst 70% af Malbec, eller af "Auxerrois", som er et synonym for Malbec i Frankrig.

Hvor dyrkes Malbec?

På trods af sin oprindelse i det franske, hvor den også stadig dyrkes, er det i særdeleshed Sydamerika vi skal rejse til for at se større vinmarker med Malbec-druen. I Mendoza, Argentinas vigtigste vinregion, har Malbec-druen stortrives de sidste årtier, som bl.a. har medført en større anerkendelse af Argentina som vinproducerende nation. Derudover bliver druen også værdsat og dyrket i stor stil i Chile. Dog ses druen også dyrket i Frankrig, nærmere bestemt i området Cahors, der er en mindre fransk provinsby sydøst for Bordeaux i det sydlige Frankrig. En lille sjov fact er, at det faktisk er her Prins Henrik havde sit vinslot, Cháteau de Caix. I vinene fra Cahors, er der lokale krav om, at vinene skal bestå af mindst 70% af Malbec-druen for at blive godkendt. I dag betegnes Malbec-druen også som "Auxerrois" i Frankrig. 

Druens specielle kendetegn

Malbec modner typisk midtvejs gennem sæsonen og producerer små og intenst farvede druer. Da druen er meget sensitiv ift. dens vækstforhold, er niveauet af modenheden faktisk ret betydningsfuld ift. strukturen af den senere vin der kommer ud af druen. Som et eksempel herpå, så er de franske Malbec-vine ofte mere rustikke og tanniske, mens de argentinske er mere modne, juicy og rige i smagen. Fælles for begge er, at vine på Malbec-druen ofte fadlagres på franske ege-tønder for at forbedre vinens struktur og aldringspotentiale. 

Servering og mad

Vine lavet på Malbec-druer er ikke så aggressive i deres udtryk eller tanniner, samt har ikke en super lang finish, hvilket gør dem egnet til mere fedtfattigt og hvidt kød som fjerkræ eksempelvis. Du kan stadig sagtens nyde et glas til en god bøf, men de er helt sikkert også et godt valg til noget fjerkræ. Den kan også godt parres med noget ost hvis du er til det, f.eks. blåskimmelost, provolone eller mozzarella. 

Det anbefales, at du serverer en Malbec-vin ved en temperatur på 16-18 grader. Et godt tip er, at smide vinen i køleskabet en 10-15 minutter før servering. 

Malbec hos Den Sidste Flaske

Hos Den Sidste Flaske importerer vi altid selv vores nøje udvalgte Malbec vine fra de vigtigste lande, heriblandt især Chile og Argentina samt de mest respekterede vinproducenter. 

Vi har nogle store Malbec-vine såsom denne og også lidt mere hverdagsagtigt i denne fra Argentina. Sidst men ikke mindst har vi også denne djævelsk gode vin i form af denne fra Chile! 

Udover denne fantastiske drue, forhandler vi også eftertragtede rødvinehvidvineportvinechampagne og rosévine til Danmarks bedste netpriser og garanterer dig fuld tilfredshed samt lynhurtig levering inden for kun 1-3 hverdage inklusiv fri fragt ved køb af 6 flasker eller derover

search image
×
Welcome Newcomer