Min kurv
0 varer

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Gem søgning

Søgningen bliver gemt på den browser du er på nu.

Billede af New Zealand

New Zealand

Når man taler om vine fra New Zealand, kommer mange til at forveksle dem med australske vine – og omvendt. Godt nok er vine fra New Zealand nært relaterede til de australske vine i deres smags- og duftudtryk, men det er to separate lande med hver deres karakteristiske vinproduktion.

Den historiske tradition for vindyrkning i New Zealand går langt tilbage til kolonitiden, hvor den første vinmark blev anlagt af den katolske kirke i 1851. Vinkulturens udbredelse og selve dyrkningen var af begrænset omfang indtil det 19. århundrede, hvor immigranter for alvor satte skub i vinproduktionen – i første omgang primært i form af portvin og sherry. I 1960’erne og 1970’erne blev den moderne vindyrkning, som vi kender den i dag, grundlagt med den verdenskendte vinregion, Marlborough, som det første område for vinproduktion med årgang og druesort. I takt med den teknologiske udvikling og en stødt stigende efterspørgsel er New Zealand vokset som vinland, og landet kan i dag tilbyde en lang række druesorter og blandingsvine.

Vinproduktionen i New Zealand bærer særligt præg af de eksperimenterende vinmageres lyst til at fremstille nye og spændende vinsmage. Dette ses blandt andet hos en af de mest førende vinproducenter i verden, Hans Herzog, der er med til at sætte New Zealand på det internationale landkort for vinproduktion. Landet er inddelt i 15 vinregioner, hvoraf Marlborough anses for den bedste og mest populære. Denne region har det mest beplantede område i hele New Zealand og står for over halvdelen af landets vineksport.

De klimatiske forhold bærer præg af et tempereret klima, hvor varme vinde fra Australien møder kølige vinde fra Antarktis. Disse modsatrettede temperaturforhold bliver balanceret af havet, hvilket modvirker ekstreme temperaturforhold og skaber en god luftfugtighed. Kort sagt: Ideelle dyrkningsbetingelser for modne og smagfulde druer, der er rige på frugtsmag og syre. Blandt de mest udbredte grønne druer finder du Sauvignon Blanc, mens Pinot Noir dominerer blandt de røde druesorter. Tilsammen står disse to druevarianter for hele 60 % af landets vinproduktion.

search image
×
Welcome Newcomer