Alle filtre
Ryd alle
Fremhævet

Du har set 12 ud af 18 produkter

Når man taler om vine fra New Zealand, kommer mange til at forveksle dem med australske vine – og omvendt. Godt nok er vine fra New Zealand nært relaterede til de australske vine i deres smags- og duftudtryk, men det er to separate lande med hver deres karakteristiske vinproduktion.

Historie

Den historiske tradition for vindyrkning i New Zealand går langt tilbage til kolonitiden, hvor den første vinmark blev anlagt af den katolske kirke i 1851. Dog kom de første vinstokke til Northland allerede i 1819. De blev forplantet af faren til vinavlen i landet, James Busby, som efterfølgende fortsatte med at etablere Australiens Hunter Valley region.

I 1850'erne bragte missionærerne vinstokke til Hawke's Bay. Dalmatiske bosættere plantede, som nogle af de første, vinstokke i hele Auckland og Northland i slutningen af det 19. århundrede og i starten af det 20. århundrede. Dette udgjorde grundlaget for den moderne new zealandske vinindustri. 

Vinkulturens udbredelse og selve dyrkningen var af begrænset omfang indtil det 19. århundrede, hvor immigranter for alvor satte skub i vinproduktionen – i første omgang primært i form af portvin og sherry. I 1960’erne og 1970’erne blev den moderne vindyrkning, som vi kender den i dag, grundlagt med den verdenskendte vinregion, Marlborough, som det første område for vinproduktion med årgang og druesort.

I takt med den teknologiske udvikling og en stødt stigende efterspørgsel er New Zealand vokset som vinland, og landet kan i dag tilbyde en lang række druesorter og blandingsvine.

Produktion

Vinproduktionen i New Zealand bærer særligt præg af de eksperimenterende vinmageres lyst til at fremstille nye og spændende vinsmage. Dette ses blandt andet hos en af de mest førende vinproducenter i verden, Hans Herzog, der er med til at sætte New Zealand på det internationale landkort for vinproduktion.

Landet er inddelt i 15 vinregioner, hvoraf Marlborough anses for den bedste og mest populære. Denne region har det mest beplantede område i hele New Zealand og står for over halvdelen af landets vineksport.

Klima 

De klimatiske forhold bærer præg af et tempereret klima, hvor varme vinde fra Australien møder kølige vinde fra Antarktis. Disse modsatrettede temperaturforhold bliver balanceret af havet, hvilket modvirker ekstreme temperaturforhold og skaber en god luftfugtighed. Kort sagt: Ideelle dyrkningsbetingelser for modne og smagfulde druer, der er rige på frugtsmag og syre.

Blandt de mest udbredte grønne druer finder du Sauvignon Blanc, mens Pinot Noir dominerer blandt de røde druesorter. Tilsammen står disse to druevarianter for hele 60 % af landets vinproduktion.

Vin fra New Zealand hos Den Sidste Flaske 

Hos Den Sidste Flaske har vi et godt udvalg af de skønne dråber fra dette perfekte klima i New Zealand. 

Af hvidvine kan disse klart og varmt anbefales. Mount Nelson Sauvignon Blanc, Villa Maria Estate Private Bin Chardonnay og Hans Herzog Sauvignon Blanc.

Er du mere til rødvin? Intet problem! Af new zealandske rødvine, kan du med fordel kigge nærmere på The Cloud Factory Pinot Noir, Villa Maria Estate Private Bin Pinot Noir eller Hans Herzog Spirit of Marlborough.