Min kurv
0 varer

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Gem søgning

Søgningen bliver gemt på den browser du er på nu.

Billede af Sangiovese

Sangiovese

Sangiovese - Italiens mest plantede rødvinssort med næsten 70.000 hektar. Druen er synonym med de toskanske rødvine og kernen bag nogen af de største navne inden for italinesk vin. Navnet skulle stamme fra latin: ‘Sanguis Iovis’, der oversat betyder ‘Jupiters blod‘!

Hvor dyrkes Sangiovese?

 Sangiovese er en MEGET populær druesort i Italien, og dette kommer således til udtryk ved, at druen er den mest plantede rødvinssort med næsten 70.000 hektar! I Toscana, dens "hjemsted", bliver druen tildelt ekstra opmærksomhed.  Sangiovese er nemlig den eneste druesort som dyrkes i det prestigiøse Brunello-område, også kendt som Brunello de Montalcino, der ligger i Toscana. Det er iøvrigt Toscanas bedste vine der dyrkes her, og de er alle således lavet på ren Sangiovese! Vinen er også hoveddruen bag populære italineske Chianti-vine. På trods af, at vinen er af italiensk afstamning, dyrkes den i dag også i andre lande og sågar kontinenter, f.eks. i både Californien og Australien. De bedste Sangiovese-vine får du dog fra Toscana! 

Druens specielle kendetegn

Sangiovese af god kvalitet er værdsat for sin høje syre, faste tanniner og afbalancerede natur. Druen karakteristiske smagsnoter af saftige, sursøde kirsebær og sort stenfrugt, der suppleres af sekundære noter af tørrede urter, læder og krydderier. Fadlagring er blevet mere populær, og dette tilfører en rigere smag til druerne. 

Servering og mad

En lækker rødvin lavet på Sangiovese-druen er et fremragende valg til spisebordet fredag aften, hvor der lige skal lidt ekstra luksus til og weekenden skal nydes. Men hvad skal man lave af mad, og hvordan får man mest ud af sin vin? Svaret kommer her! 

For at få mest ud af vinen anbefaler vi, at du serverer vinen ved en serveringstemperatur på 18 grader. Dette kræver nok, at du lidt tid inden servering putter den i køleskabet. Dog ikke for længe! Ift. maden er Sangiovese-rødvine perfekte til en lækker traditionel italiensk pastaret, gerne med noget tomatsovs over sig. Generelt går disse rødvine sindssygt godt med mad indeholdende tomater. Så uanset hvad du laver, (dog ikke fisk, der anbefaler vi ikke Sangiovese-rødvin, måske en Riesling istedet), så smid noget tomat oveni! Det går du altså ikke galt i byen med. 

Sangiovese hos Den Sidste Flaske

Hos Den Sidste Flaske importerer vi altid selv vores nøje udvalgte Sangiovese-vine fra de vigtigste lande, heriblandt især Italien, samt de mest respekterede vinproducenter. 

Vi har nogle store Sangiovese-vine såsom denne og vi har også lidt mere hverdagsagtige basser såsom denne 

Udover denne fantastiske drue, forhandler vi også eftertragtede rødvinehvidvineportvinechampagne og rosévine til Danmarks bedste netpriser og garanterer dig fuld tilfredshed samt lynhurtig levering inden for kun 1-3 hverdage inklusiv fri fragt ved køb af 6 flasker eller derover.

search image
×
Welcome Newcomer