Semillon
-
-
Clos Maguise Cotes de Provence Blanc 2022
Frankrig, Côtes de ProvenceAf Clos Maguise56,79 kr
129 kr
56% -
-
-
De fleste vinentusiaster har stiftet bekendtskab med Semillon-druen før. Dog er det stadig en forholdsvis ukendt drue for folk uden den helt store interesse i vin. Dette er til trods for, at druen faktisk spiller en rolle i nogle af verdens bedste vine.
Hvor dyrkes Semillon
Semillon er en fantastisk drue, som spiller en rolle i nogle af de bedste vine i verden. Den er med til at skabe de velsmagende og søde vine fra Frankrig, de populære Sauternes-vine, der dyrkes i Bordeaux, hvor den også stammer fra. Tilbage i 1960'erne var det den mest dyrkede druesort her. Sidenhen har den spredt sig til andre dele af verden. Eksempelvis dyrkes den også især i Australien, mere specifikt Hunter Valley, som ligger lidt uden for Sydney. Her kommer dens popularitet til udtryk ved, at den bruges til at lave nogle af de bedste tørre hvidvine fra Australien. Dog dyrkes druen også i Argentina, Californien, Sydafrika og New Zealand. .
Druens specielle kendetegn
Årsagen til Semillons popularitet og udbredelse er ikke at den er særlig hårdfør, faktisk så er udbyttet fra denne drue meget varierende alt efter dyrkningsforholdene. Et særligt kendetegn for druen er dog, og som også er årsag til dens udbredelse og popularitet, at den er særlig modtagelig overfor Botrytis cinerea. Botrytis cinerea er en ædel råddenskab der rammer druen under fugtige forhold. Dette lyder måske en anelse spøjst, men det er faktisk meget eftertragtet, da denne ædle råddenskab nedbryder drueskindet på druen, som betyder at en del af druesaften løber bort. Dette resulterer i en fantastisk lækker og sød saft, som bruges bl.a. i de berømte Botrytis-vine. Det er specielt de søde Sauternes-vine, hvor denne Botrytis-effekt kommer i spil, og som også er medfaktor til at Sauternes betragtes som værende en af de mest kendte og populære søde hvidvine. Derudover er druen kendetegnet ved at bidrage med søde og frugtige smagsnoter af citrus, honning, nektarin og fersken. Da druen er meget sød har den også en meget silkeagtig tekstur, som også medfører at den ikke bidrager med meget syre til en vin. Derfor blandes druen ofte med Sauvignon Blanc, da de kompenserer rigtig godt for hinanden. Derudover ser man ofte også at Muscadelle-druen også indgår i blendet med Semillon og Sauvignon Blanc til at skabe et "hvidt Bordeaux-blend".
Servering og mad
Vine lavet på semillon-druen har ofte en moderat krop og en frisk og sødlig smag. Derfor passer de også rigtig godt til madretter som er lidt krydret. Derudover er vinen også fantastisk til fisk, f.eks. betragtes det populære "White Bordeaux-blend" som sushi-elskerens vin. Hvis du er mere ude i en god dessertvin, de populære Sauternes-vine, så er frugtdesserter typisk din go-to, eller måske lidt lækkert ost. Semillon-druen indgår således i lidt forskellige vine, som kan lidt forskelligt, der også afspejler sig i deres food-pairing!
Server gerne en Semillon-hvidvin ved en temperatur på 8-11 grader. Typisk skal vinen smides i køleskabet fra stuetemperatur i ca. 30 minutter inden servering. En dessertvin som Sauternes skal gerne serveres ved en temperatur på 10 grader, hvilket betyder at det også er omkring de 30 minutter inden servering, at du sætter den på køl.
Semillon hos Den Sidste Flaske
Hos Den Sidste Flaske importerer vi altid selv vores nøje udvalgte Semillon vine fra de vigtigste lande, heriblandt især Frankrig og Australien samt de mest respekterede vinproducenter.
Vi har nogle store Semillons såsom denne fra Hunter Valley i Australien og vi har også lidt mere hverdagsagtige basser såsom denne der er et blend med Semillon og Sauvignon Blanc, også fra Australien, samt denne lækre Sauternes fra Frankrig.
Udover denne fantastiske drue, forhandler vi også eftertragtede rødvine, hvidvine, portvine, champagne og rosévine til Danmarks bedste netpriser og garanterer dig fuld tilfredshed samt lynhurtig levering inden for kun 1-3 hverdage inklusiv fri fragt ved køb af 6 flasker eller derover.