Svampe

Alle filtre
Ryd alle
Bestsellere

Du har set 12 ud af 16 produkter

Udover champignon, er de klassiske kantareller den nok mest spiste svamp i Danmark.  Så lad os sammen udforske, hvilke vine, der kan gå godt sammen med disse herligheder. Der findes gode sammensætninger inden for både de røde og de hvide dråber.

Svampe er lige så forskellige i smag som i udseende

Fra de hvide champignoner i bakkerne, til kantareller og trøffel. De smager alle forskelligt, hvorfor der ikke er én bestemt type af vin, der passer bedst til alle svampe. 

Derimod kan vi gå ind og analysere nærmere på svampene og inddele dem i lyse/mørke og milde/kraftige svampe. Derfra kan vi nærmere spore os ind på, hvilken slags vin, der er ideel at parre svampene med.

Derudover kommer det også an på, hvordan svampene tilberedes og anrettes. Friske svampe har for eksempel hverken samme struktur eller smag, som hvis de bliver tilsat i en risotto. 

Hvidvin til svampe:

Til kantareller, og andre lyse og milde svampe, vil jeg anbefale, at du vælger en hvid Bourgogne. Her er der tale om en fransk hvidvin på Chardonnay druen - det er et match "made in heaven".  Det samme gør sig gældende, hvis du vælger en Pinot Gris fra Tyskland (Grauburgunder).

Hvis du skal servere trøffel og ønsker en god hvidvin til, bør du ligeledes kigge efter en Bourgogne. 

Rødvin til svampe:

Som nævnt er kantareller lyse svampe med en mild smag. Derfor bør du kigge efter en let rødvin. Her vil en fadlagret Pinot Noir passe rigtig godt til. Prøv gerne med en fransk Pinot Noir, som er at betragte som en helt klassisk "svampevin", der vil være intet mindre end perfekt sammen med kantareller. Et andet virkeligt godt bud på en rødvin til svampe, er en elegant Spätburgunder fra Tyskland.

Hvis menuen står på trøffel, bør du vælge en Barolo, som er det perfekte valg. Alternativt kan du vælge en nebbiolo vin fra Langhe området.