Viognier

Om kollektionen ⇾
Alle filtre
Ryd alle
Fremhævet

En sjælden hvid druesort, der bruges både til at lave lækre hvidvine og rødvine! Kommer fra Condrieu i den nordlige del af Rhóne-dalen i Frankrig. Denne druesort er den eneste tilladte i Condreau og Cháteau-Grillet. Tilbage i 1960erne var der kun 14 hektarer af druesorten tilbage i hele verden, grundet sygdom blandt druesorten!

Hvor dyrkes Viognier

Druen stammer fra Frankrig, nærmere bestemt vingårdene i Condrieau og Cháteau-Grillet, begge beliggende i den nordlige del af Rhöne-dalen i det østlige Frankrig. Vinen har gennem tiden været udsat for lidt af hvert, heriblandt en del sygdom. Dette resulterede i, at der i 1960erne kun var 14 hektar tilbage af druesorten i hele verden, som udelukkende var de vinstokke der var tilbage i Condriau og Cháteau-Grillet! I dag har druen dog bredt sig til en stor del af verden, heriblandt Italien, Spanien, Schweiz, Californien, Sydamerika, Sydafrika, Australien, New Zealand og endda Japan. Så med andre ord; den har klaret det okay siden ;-) Især i Eden Valley i Australien har druen også klaret sig godt, hvor de også får lavet nogle gode vine på druen. Druen ses også især dyrket i franske Cóte-Rótie, som også er beliggende i det nordlige Rhöne. Her laver man rødvin, hvoraf mindst 80% af vinen er Syrah, mens de resterende 20% kan være Viognier. 

Druens specielle kendetegn

Viognier-druen er kendetegnet ved at producere nogle tekstuelle og aromatiske hvidvine med noter af stenfrugt, fersken og abrikos. Derudover er druen tilbøjelig til at skabe nogle krydret noter af lavendel, timian og kamille. Vinen er generelt fyldig og har et lavt syreindhold, hvilket betyder at de skal drikkes forholdsvis unge. Noget interessant ved druen er, at der er foretaget undersøgelser der viser, at den er beslægtet med Syrah og Nebbiolo! Dette er måske årsag til at druen også spiller godt sammen med Syrah-druen i vine fra Cóte-Rótie!  

Servering og mad

En lækker fyldig og frisk hvidvin lavet på Viognier er et glimrende valg til dig der godt kan lide lidt lette retter. F.eks. med lidt fisk, eksempelvis noget grillet laks og nye danske kartofler med dild. Derudover er druen god til lidt salater med bid i, f.eks. en salat med lidt mango, cashew-nødder og sprød salat. Generelt kan man sige, at Viognier-vine går godt med retter, som også er gode til en lækker Chardonnay-hvidvin, men dog med et lidt mere spicy twist. 

Ift. servering skal vinen gerne serveres ved en temperatur på 9-11 grader, hvilket er meget karakteristisk for en fyldig hvidvin som denne. Smid den gerne på køl i ca. en 30 minutter inden servering. Denne temperatur vil lade dens fyldige og rige noter komme frem. 

Viognier hos Den Sidste Flaske

Hos Den Sidste Flaske importerer vi altid selv vores nøje udvalgte Viognier vine fra de vigtigste lande, heriblandt især Australien, New Zealand og USA samt de mest respekterede vinproducenter. 

Vi har nogle store Viogniers såsom denne og vi har også lidt mere hverdagsagtige basser såsom denne fra Australien og denne der er et blend med Syrah og Viognier fra USA.

Udover denne fantastiske drue, forhandler vi også eftertragtede rødvinehvidvineportvinechampagne og rosévine til Danmarks bedste netpriser og garanterer dig fuld tilfredshed samt lynhurtig levering inden for kun 1-3 hverdage inklusiv fri fragt ved køb af 6 flasker eller derover.