Min kurv
0 varer

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Gem søgning

Søgningen bliver gemt på den browser du er på nu.

Billede af Grenache (Garnacha)

Grenache (Garnacha)

Grenache, også kendt som Garnacha, er en rødvinsdrue der intensivt bliver dyrket i hhv. Frankrig, Spanien, Australien og USA. Grenache er det franske, samt mest internationalt anerkendte navn for druen. I Spanien er den navngivet Garnacha, og det er også her at druen er et af landets flagskibe hvad angår vin.

Hvor dyrkes Grenache

Grenache er en meget alsidig drue, der dyrkes bredt i verden. Man ser den både blive dyrket i Frankrig, Spanien, Australien og USA. I Frankrig bliver druen primært dyrket i området Rhöne, hvor druen ofte indgår som en blandingsdrue i vinene herfra, især de kendte Chateauneuf Du Pape-vine og GSM-blends. (Grenache, Syrah & Mourvédre). I Spanien er druen den næst-mest plantede rødvinsdrue, kun overgået af en drue man ofte ser den blendet med; nemlig Tempranillo. Druen dyrkes i det meste af Spanien, dog i særdeleshed i det nordlige og østlige Spanien. Grundet druens resistens overfor vind og tørke er druen derfor også et oplagt valg for vingårde beliggende i Californien og det sydlige Australien. 

Druens specielle kendetegn

Druen har en tyk skind og modner sent i sæsonen. Syre og tanniner kan være varieret, afhængigt af vækstforholdene, dog er der en tendens til at druen læner sig mod den lave-medium ende af skalaen. Da druen ofte dyrkes i varme klimaer, hvilket også er hvad den foretrækker, er vinene indeholdende denne drue karakteriseret ved at have en høj alkoholprocent grundet deres høje sukkerindhold som konsekvens af varmen. Derudover giver druen en lys farve og har en sød og frugtig smag, med noter af jordbær, hindbær og et strejf af urteagtige noter. 

Servering og mad

Vine lavet på Grenache-druen er ofte nogle kraftige og alkoholkraftige rødvine. Disse vine går exceptionelt godt sammen med madretter indeholdende mørkt kød, som eksempelvis oksekød, lammekød, kalvekød og vildt. Vinen bidrager med frugtige og friske smagsnoter med et krydret twist, samt tilpas tanniner der passer utroligt godt til et lækkert stykke kød.

Server gerne vinen ved en temperatur på 15-18 grader. 

Grenache hos Den Sidste Flaske

Hos Den Sidste Flaske importerer vi altid selv vores nøje udvalgte Grenache vine fra de vigtigste lande, heriblandt især Frankrig, Spanien og Australien samt de mest respekterede vinproducenter. 

Vi har nogle store Grenache-vine såsom denne og vi har også lidt mere hverdagsagtige basser såsom denne fra Frankrig og denne fra Australien.

Udover denne fantastiske drue, forhandler vi også eftertragtede rødvinehvidvineportvinechampagne og rosévine til Danmarks bedste netpriser og garanterer dig fuld tilfredshed samt lynhurtig levering inden for kun 1-3 hverdage inklusiv fri fragt ved køb af 6 flasker eller derover

 

search image
×
Welcome Newcomer