Pinot Grigio

Om kollektionen⇾
Flotte Pinot Grigio druer - se vores udvalg her
Produkttype
0 valgt Nulstil

Filtrer Alle filtre

Filtrer

Sorter efter

Bestsellere

Pris

Produkttype

Smag

Rating

Sorter efter

Den populære drue kendes under flere navne. Her kan du læse om druens historie og finde ud af alt hvad du har brug for at vide, for at du kan vælge den bedste vin til dig!

Hvad er forskellen på Pinot Grigio & Pinot Gris?

Pinot Grigio og Pinot Gris er i virkeligheden den samme druetype. Det er en hvidvinsdrue, med gråligt/pink drueskind, deraf navnet ”gris”, altså grå på fransk. Oprindeligt kommer druen fra Frankrig, hvor den stadig produceres - mest i Alsace - under navnet Pinot Gris. Lige på den anden side af grænsen til Italien er druen kendt som Pinot Grigio. Og selvom druen stammer fra Frankrig, kan vi takke italienerne for at gøre den så populær som den er blevet.

Dog er der nogle vigtige forskelle at pege ud, når du skal overveje om det skal være den ene eller anden variant. For selvom druen er den samme, bliver der produceret meget forskellige slags vine af dem.

Den ultra-populære, italienske variant, Pinot Grigio er typisk en let vin, med friske florale aromaer og et strejf af krydderier.
I kontrast er den franske Alasace-variant, Pinot Gris, mere teksturrig, krydret, og kraftig. De har også som regel bedre lagrings- og aldringspotentiale.

Klassisk Pinot Gris/Grigio

Pinot Grigio har i lang tid været en af de mest populære druer, men har særligt de seneste år blevet til en favorit og fast inventar hos mange danskere. Selvom druerne er blå-røde i farven, er det næsten kun hvidvin og lidt rosé, der bliver lavet af druen. Ofte har vinene et højt alkoholindhold op til omkring 13%.

Et Italiensk ikon

Pinot Grigio er mere end bare en drue i Italien; det er en levemåde. Druen er blandt landets vigtigste og står for knap halvdelen af hele verdens produktion. Specielt i Norditalien i områderne Syd-Tyrol og Veneto, Trentino og Friuli - druerne er at finde over alt. Der kan dog være stor forskel alt efter hvor vinen kommer fra. I Syd-Tyrol er Grigioen rig og mineralsk, karakteristisk for de stenrige vingårde i området. I Veneto er vinen mere delikat med mindre alkohol. Trentino producerer kraftigere vine, og i Friuli kommer de mest elegante - og dyreste som regel fra. 

Madguide

Med sprøde, frugtige eller fyldig modne noter – og nogle gange intense trænoter på grund af egetræstønderne den er modnet i – har pino grigios en meget alsidig aromarækkevide. Som en gæst ved middagsbordet er den bredtfavnende, men passer også supergodt som en velkomstdrink. Til maden smager den dejligt med det klassiske italienske køkken. Den er god med friske salater, minestronesuppe, lette gryderetter, men også med pasta, fisk, skalddyr og mild ost. De mere fyldige og stærke pinot passer også rigtig godt med fjerkræ og lette stege. Den modne smag med en elegant sødme er altid en god sammensætning med desserter, særligt de italienske desserter som tartufo eller tiramisu. En Pinto Grigio er også fantastisk sammen med vildtkød eller en stærk ost. En pinot grigos er et super bud på en vin til et godt måltid og er en fremragende gæst til en sommer grillaften.

Pinot Grigio-vine hos Den Sidste Flaske

Hos Den Sidste Flaske har vi et bredt udvalg af Pinot Gris/Pinot Grigio-vine. Hvis du er på udkig efter en lækker vin, lavet på den italienske variant af druen (Pinot Grigio), så vil jeg helt klart anbefale dig denne! Den scorer rigtig godt blandt dens anmeldere på Vivino (4,4 stjerner), samt kommer fra familien Pirovano som er en producent vi selv importerer fra! 

Hvis du er mere til italiensk rosé, så har vi også denne frække lille sag, som også står til en knivskarp pris (og selvfølgelig lavet på Pinot Grigio-druen!) Hvis vi selv skal sige det, så er den indbegrebet af lyserød kærlighed på flaske ;-)