Hvilke snacks og lette retter passer godt til den velkendte Cabernet Sauvignon?

Hvilke snacks og lette retter passer godt til den velkendte Cabernet Sauvignon?

Du kender det sikkert alt for godt. Dine gæster kommer forbi til et glas vin og en snack, men hvad passer egentlig til de forskellige vine?

Vi har her fundet et par lækre snacks, der gør det nemt for dig, og helt sikkert lækkert for dine gæster og dig selv.

Først er det på sin plads at du lige hører hvordan cabernet sauvignon opstod. I det 17. århundrede, i den vinrige nation Frankrig, krydsede man sauvignon blanc med cabernet franc druen, og resultatet blev… cabernet sauvignon. 

På nuværende tidspunkt er rødvinsdruen en af mest velkendte og elskede druer i verden. Derfor tænkte vi at sætte den til nogle af de velkendte snacks.


1. Beef Jerky

En oksebøf er muligvis den bedste kombination til cabernet, så hvis vi går snack-vejen, giver det jo god mening at beef jerky er den ultimative snack dertil. Det seje kød, du kan tygge på i hvad føles som en uendelighed, komplimenterer tanninerne i vinen på bedste vis. Den røgede smag bliver ligeledes holdt op imod mynte- og eukalyptussmagen fra vinen.

 


2. Nachos

Nachos, specielt med cheddarsmag går rigtig godt til kirsebær- og solbærnoterne i vinen. Men er du mere til en gang sour cream chips, er det også et oplagt valg. Du kan lave nachos både med eller uden ost, men pas på med at bruge en stærk ost eller chilismag, da det kræver en mere robust vin.

 

3. Grøntsager og dip

Server bitre grøntsager (kålplanter og rodfrugter) f.eks. gulerødder eller en rodfrugtblanding til cabernet’en. Som dip kan du enten bruge pesto, oliventamponade eller creme fraiche. Bitterheden fra grønsagerne balancerer cabernetens bitre taniner.

 

4. Pretzels

Pretzels har en kraftigere, mere nøddet smag end traditionelle chips, hvilket gør dem til et godt match til en større vin.

 

5. Hårde oste

Vine med en lang eftersmag som cabernet sauvignon kræver oste med komplekse smage, der kan hamle op med - og harmonere - med den. En cheddar med lidt alder plejer at være den bedste paring til de fleste cabernet’er.

En cabernet ældes som en fin vin (ligesom dig, selvfølgelig), så hvis du er i tvivl, vælg en cheddar med lidt alder. Alternativt kan du bruge colby, gouda eller roquefortost - de er alle fremragende valg også.

 

6. Mørk chokolade

Denne flirtende og lækre duo virker fænomenalt fordi chokoladen toner tanninerne i vinen ned, men den rige, mørke cabernet sauvignon har nok frugt og struktur til at stå imod chokoladen.
Der er ikke en guide, der kan fortælle dig hvad du godt kan lide, så som hovedregel: hvis du elsker noget uden vinen, vil du sandsynligvis også elske det med vinen. Når det er sagt, handler det dog i sidste ende om at eksperimentere lidt med det selv, og finde ud af hvad man er til, og hvad der passer godt til den vin man har.


Nu har du nok fået lyst til mere vino - og bare rolig - we’ve got your back. Se alle vores lækre cabernet sauvignon vine her.