Krydret mad

Alle filtre
Ryd alle
Bestsellere

Du har set 12 ud af 61 produkter

Er du måske lidt skeptisk omkring vin og krydret mad? Faktisk viser videnskaben, at vin fungerer rigtig godt til krydret mad. Ifølge videnskaben, fungerer rødvin med en høj alkohol procent rigtig godt med krydret mad. Dette er fordi alkoholen funger som opløsningsmiddel til de kemiske forbindelser i peber og krydderier. Dette betyder at noget vin, opløser det stærke i krydderier og derved gør, at det virker mere mildt at spise. 

Grundlæggende parring

En rødvin med en kraftig krop og høj alkohols procent, gør sig rigtig godt til krydrede kødretter. Disse rødvine har tit en kødfuld smag i sig samtidigt med, at de er tørre. De har tit et meget højt tannin indhold. Disse vine gør det rigtig godt til krydret mad, da de komplimentere maden i stedet for at tage noget fra smagen i maden. 

Hvis du har noget mild krydret mad, så fungere en sprød, let-drikkelig vin som Sauvignon Blanc rigtig godt til. Den fungerer kemisk ikke lige så godt som en stærk rødvin. Derfor er den bedre til noget mildere stærk mad. 

Indisk karry 

Hvis du har en stærk indisk karry, så fungerer en Merlot med en mellem krop og kraftige tanniner rigtig godt, da en Merlot balancere de krydrede smage rigtig godt. Generelt er Merlot en rigtig god mad vin, hvilket også er hvorfor du ser den på rigtig mange restauranter. 

Hvis du mere er til hvidvin, bør du kigge nærmere på en tysk, halvtør Riesling Kabinett. De er som skabt til stærkt og krydret mad, som f.eks. asiatisk, indisk, sushi og thaimad. 

Vin til krydret mad hos Den Sidste Flaske

Hvis du er til hvidvin og gerne vil servere et godt glas til din krydrede mad, kan du kigge på Dr. Thanisch Bernkasteler Riesling Kabinett Trocken, Habla de ti Sauvignon Blanc og Jean Marie Berthier Pouilly-Fumé. 

Er du mere til rødvin, kan du med fordel kigge nærmere på Charles Smith The Velvet Devil Merlot og Robert Mondavi Rum Barrel Aged Merlot 2018. De er 2 fantastiske bud på Merlot vin til krydret mad.