Pio Cesare

Om kollektionen ⇾
Alle filtre
Ryd alle
Fremhævet

Pio Cesare laver kvalitetsvine, der sjældent får under 90 point af anmeldere som James Suckling, Luca Gardini, Decanter og flere. Kender du ikke historien kan du læse mere om den her.

Historien

Pio Cesare har produceret vin i 135 år gennem fem generationer i deres gamle kældre i centeret af byen Alba i Italien. Pio Cesare (der også er navnet på grundlæggeren) startede i 1881 med kun en meget lille produktion fra bjergene i Barolo og Barbaresco. Han producerede i starten kun til sin familie, venner og nogle få kunder. Cesare var dog dedikeret til at gøre forretningen større, og gik all-in på Piedmont regionen med vine af højeste kvalitet.

Udover at være dygtig til vin, var han en glimrende forretningsmand. I vinhuset i Alba er der udstillet Pio Cesares pas, der bærer nummeret 55 - og han var således en af de første italienere til at modtage et. Gennem 1900-tallet rejste han rundt i Europa for at opbygge sit brand og få vinen ud til alle hjørner af kontinentet.

Pio Cesares søn overtog gården fra sin far med samme passion for vinen. Dette var dog ikke planen i starten, da han havde sit eget firma i Milan. Men da krigen brød ud, tog Giuseppe Pio tilbage til vingården og kørte den videre med stor succes. I dag driver tredje generation gården, og har gjort at Pio Cesare er blevet et ’benchmark’ (det man sammenligner andre vine med) for regionen, da deres høje standard er blevet synonym med hele området.

Markerne

Beliggende i Barolo og Barbaresco har familien ca. 60 hektar land, hvor de primært gror nebbiolo, barbera, en smule carbernet sauvignon, merlot og andet. Noget Pio Cesare har haft stor succes med er at blande druer af samme type fra forskellige marker, for at kunne udnytte de forskellige markers terroir og skabe nogle helt unikke vine.