25 sjove vin-facts, du kan nævne ved middagsbordet

25 sjove vin-facts, du kan nævne ved middagsbordet

1. Jeg har aldrig mødt en, men tilsyneladende er nogle mennesker bange for vin. Det kaldes oenophobia.

2. Kvinder og asiater er mere tilbøjelige til at føle virkningen af vin, fordi de har lavere mængder af de enzymer, der er nødvendige for at nedbryde og fjerne alkohol fra kroppen. Gid det var mig.

3. Kvinder er bedre til at smage, takket være deres overlegne lugtesans. Dette gælder især kvinder 25-35 år gamle.

4. Italien har en gratis 24-timers vin-fontæne i Abruzzo-regionen lige uden or Rom. Dette fantastiske offentlige projekt blev installeret af Dora Sarchese's vingård.

5. Verdens ældste vinflaske går tilbage til 325 A.D. og findes i Speyer Tyskland.

6. Rødvine med højere niveauer af tanniner (Cabernet, Petite Sirah, Sangiovese) er sundere.

7. Hammurabis kode (1800 f.Kr.) havde en interessant lov om vin. Svigagtige vinsælgere skulle straffes ved at blive druknet i en flod. Damn. Det lyder ikke sjovt.

8. Det er man "skåler" begyndte i det gamle Rom, da romerne opretholdte den græske tradition. De smed et stykke brød i vinglaset for at blødgøre ubehagelige smage.

9. Hvis en mand fandt sin kone I at drikke vin i den tidlige romertid, var han beymyndiget til at dræbe hende. Det var forbudt for kvinder at drikke vin.

10. Prins Charles har en Aston Martin, der kører på biobrændstof lavet af vin. Dronning Elizabeth gav Charles den originale bil, da han blev 21. Derefter blev den i 2008 konverteret til at køre på gammel vin.

11. Vatikanstaten drikker mest vin pr. Indbygger med 74 liter vin pr. Person pr. År. Det er to gange mere vin pr. Indbygger end I Italien. 

12. I 2003 chokerede en mand ved navn Richard Juhlin verdens vinsmagning ved en blindsmagningskonkurrence om champagne i Paris. På begivenheden kunne Juhlin identificere mærket, producenten og året på 43 ud af 50 forskellige champagner.

13. Hippokrates, der er kendt som faren til vestlig medicin, og min yndlingslæge, anbefalede vin som en behandling af mange lidelser, inklusive diarré, sløvhed og arbejdsmerter.

14. Hvis et vinlabel i Californien inkluderer en bestemt sort, dvs. Cabernet Sauvignon, behøver den kun at indeholde 75% af denne drue. De resterende 25% kan omfatte hvad vinproducenten ellers ønsker.

15. Romerne fandt ud af, at hvis man blandede bly med vin kunne bevare det bedre og det gav ovenikøbet en sød smag og saftig konsistens. Du kan nok forestille dig, at kronisk blyforgiftning var en førende dødsårsag i Rom.

16. Et ton druer udgør omkring 60 kasser vin (12 flaskers kasser) eller 720 flasker. En 750 ml flaske vin indeholder omkring 2,8 kg druer eller 600-800 individuelle druer.

17. Den første kendte illustration af "vindrikning" findes på et 5.000 år gammelt sumerisk panel kaldet Standard of Ur.

18. "Jordet" jord, der er rig på næringsstoffer, som normalt foretrækkes til dyrkning af grøntsager og andre afgrøder, producerer faktisk temmelig smagsfri vin.

19. Grækere og romere elskede deres druesaft og dedikerede guder til deres foretrukne gærede frugtsaft. Dionysus er druehøstens gud for grækerne, mens Bacchus var den guddom, der blev valgt for romerske øenofiler. (Derfor vi bla. hedder Bacchus Wine, hæhæhæ)

20. En 'magnum'-flaske vin svarer til to standardflasker, og nogle hævder, at det er den bedste størrelse til forlænget aldring takket være den mindre plads til ilt.

21. En champagneflaske indeholder omkring 70-90 PSI tryk, eller omtrent dobbelt så meget som dit bildæk.

22. I Epicenteret af Gilgamesh var den guddommelige, der var ansvarlig for vinen, gudinden Siduri (deraf vingården med samme navn).

23. Californien er den fjerde største vinproducent i verden lige bag Frankrig, Italien og Spanien.

24. Når hvide vine bliver ældre, får de farve. Røde vine mister på den anden side farve, når de bliver ældre.

25. Brug for at afkøle dine bobler i en fart? At lægge is og salt i en spand vil køle vin meget hurtigere end blot is alene.