En perfekt guide til din Vinsmagning Baskerkasse

En perfekt guide til din Vinsmagning Baskerkasse

Dagene er kolde og kedelige - så derfor tænkte vi at det var en perfekt mulighed for at invitere dine venner og familie over til en vinsmagning. 

Vi anbefaler at holde denne vinsmagning blindt, da det er sjovere. Første step er at pakke vinene ind i sølvpapir, så flaskerne ikke kan ses og man derved ikke kan læse informationen på dem. Klargør derefter et vinskema til dine gæster (kan findes nederst på siden). Stil vinene frem og lade gæsterne smage dem en ad gangen. 

 

Primitivo Susumaniello Salento Boccantino 2022

 

Primitivo Susumaniello Salento Boccantino 2022 byder på en kombination af intense bærnoter. Den saftige Primitivo bidrager med stærke noter af brombær, men tilføjer også en let syrlighed. Der kan også smages en læderagtigt smag, som forstærkes af ege noterne. Sammen skaber de en kompleks smagsoplevelse med en fyldig og frugtig profil.

Druerne til denne vin høstes omhyggeligt fra Puglias solbeskinnede vinmarker i det sydlige Italien. Den gunstige jordbund og det varme middelhavsklima giver optimale vækstbetingelser.

Processen sker med omhu for at bevare druernes essens og bringe deres karakteristiske smage frem. Server vinen ved let stuetemperatur for at fremhæve dens komplekse smagsnoter.

 

Druesort: Primitivo

Alkoholprocent: 14,5%

Servering: 16-18°

Område: Italien

Mund: Eg, Læder, Brombær

Næse: Mørke bær

 

Antano Rioja Tempranillo 2021

Antaño Rioja Tempranillo 2021 byder på en smagsoplevelse, der balancerer mellem friskhed og kompleksitet. Den åbner med en duft af røde bær, saftige kirsebær og noter af blommer. Smagen er velafbalanceret med undertoner af vanilje og krydderi, der giver vinen dybde og struktur.

Druerne til denne Tempranillo høstes fra udvalgte vinmarker i Rioja-regionen, hvor jordbunden og det klimatiske forhold skaber enestående vækstbetingelser. Vinen er skabt med respekt for traditionerne i området og gennemgår en omhyggelig gæring og modning for at fremhæve druens autentiske karakter.

For at fremhæve dens subtile nuancer anbefales det at servere den ved let kølig temperatur.

Druesort: Tempranillo

Alkoholprocent: 12,5%

Servering: 14-16°

OmrådeSpanien

Mund: Rød kirsebær, Brombær, Eg

Næse: Rød frugt

 

Zingled Out Old Vines Zinfandel 2019

 

Zingled Out Old Vines Zinfandel 2019 åbner med en intens og kompleks smag af solbær. Denne fyldige Zinfandel fremviser også noter af Rød kirsebær og lækre egetræsnoter fra fadlagringen. Når glasset løftes op til næsen, kan man dufte solbær, samt sniger der sig en let duft af hindbær ind. 

Druerne til Zingled Out Old Vines Zinfandel 2019 stammer fra gamle vinstokke, der bærer vidnesbyrd om årtiers arbejde og erfaring. Den unikke kombination af jordbund og mikroklima, hvor disse vinstokke vokser, giver druerne optimal modenhed og kompleksitet.

Vinifikationsprocessen er omhyggeligt overvåget for at bevare frugtens autentiske karakter og koncentrere dens smag. Zingled Out Old Vines Zinfandel 2019 er en perfekt ledsager til rige kødretter, især grillretter, langtidsbraiseret oksekød eller lam, samt kraftige pastaretter.

For at nyde dens fulde kompleksitet anbefales det at lade vinen ilte lidt før servering og servere den ved let stuetemperatur.

Druesort: Zinfandel også kendt som Primitivo i Italien

Alkoholprocent: 13,5%

Servering: 14-16°

Område: USA

Mund: Eg, Solbær, Rød kirsebær

Næse: Hindbær, Solbær

 

Trus roble 2021

Trus Roble 2021 åbner med en duft af, rød frug såsom, kirsebær, jordbær og hindbær. Derudover bærer den bræg af noter af krydderier, såsom vanilje, lakrids og kanel. 
Trus Roble 2021 er en rødvin fra Ribera del Duero i Spanien. Vinen er lavet på 100% Tempranillo-druer, der er høstet og arbejdes i hånden. Vinen har gennemgået en kort lagring på franske og amerikanske egetræsfade, hvilket har givet den en elegant smag.
For at fremhæve dens frugtige noter anbefales det at servere den ved let kølig temperatur.

Druesort: Tempranillo

Alkoholprocent: 14,5%

Servering: 14-16°

Område: Spanien

Mund: Eg, Vanilje, Rød frugt, Rød Kirsebær

Næse: Kirsebær  

Manz Spatburgunder trocken 2020

Manz Spatburgunder Trocken 2020 er en rødvin fra Theinhessen i Tyskland. Vinen er lavet på 100% Spatburgunder-druer, som er høstet og bearbejdet i hånden.Vinen er en frisk og frugtig, med en god syrebalance. Tanninerne i vinen, er velintegreret og danner en god struktur. Duften er elegant og bærer bræg af rød frugt såsom, kirsebær, jordbær og hindbær. Serveres bedst ved let stuetemperatur for at feemhæve dens komplekse smagsnuancer. 

 

Druesort: Spätburgunder også kendt som Pinot noir i resten af verdenen

Alkoholprocent: 13,5%

Servering: 16-18°

Område: Tyskland

Mund: Rød frugt, Krydderier, Tobak

Næse: Krydderier 

 

August kesseler the daily august pinot noir 2021

August kesseler The Daily August, er en vin med smage, der viser den gode essens af Pinot noir. Starten på vinen er frisk og sprød, den kommer med livlige rødfrugter og danner masser smag på tungen. Vinen danner en god balance, mellem syre og tanniner, der giver en elegant struktur. Sidst, efterlader den et indtryk af rødfrugt, og mineralske noter.

Vinens duft, er en chamerende blanding med noter af, saftige rødfrugter såsom, kirsebær, jordbær og hindbær. Som blandes godt med nuancen af jord og krydderier. 

Vinen serveres ved koldere temperatur, for at fremhæve dens komplekse smage.

Druesort: Pinot noir

Alkoholprocent: 13,5%

Servering: 12-14°

Område: Tyskland

Mund: Rød frugt, Jordbær, Skovbund, Eg, Mineralsk

Næse: Hindbær, Krydderier

 

Link til udskrivning af vinsmagnings skema:

Vinsmagningsskema