Sådan bliver din vinsmagning en stor success: Følg disse 5 nøgle-tip

Sådan bliver din vinsmagning en stor success: Følg disse 5 nøgle-tip

Planlæg en Succesfuld Vin Smagning

En vinsmagning kan være en rigtig god oplevelse, men det er vigtigt at planlægge den rigtigt, så man får det optimale ud af den. Nedenfor gennemgår vi nogle af de vigtigste elementer, du bør tænke på, når du planlægger en vinsmagning.

Antallet af Vine til Smagningen

Det er vigtigt at være opmærksom på antallet af vine, du skal smage. Det anbefales at smage på maksimalt otte vine, da det kan være svært at smage detaljerne i en enkelt vin, efter at du har smagt flere. En flaske vin normalt rækker til 8-10 glas, men husk at være opmærksom på ikke at hælde for meget i glassene.

Rækkefølgen af Vine til Smagningen

Det er ikke ligegyldigt, hvilken rækkefølge vinene skal smages i. Fingerreglen er at starte med de letteste og mindst syreholdige vine, og derefter slutter med de mest koncentrerede og fadlagrede vine. Du kan også overveje at starte med de billigste vine og slutter med de dyreste, men det har den ulempe, at dyre og elegante vine ikke vil blive smagt optimalt.

Server den Rigtige Mad til Smagningen

Det klæder langt de fleste vine at blive drukket sammen med mad. Du kan vælge at servere en middag med fx en række forskellige hvidvine til forretten og 2-3 rødvine til hovedretten. Du kan også vælge hapse-mad som charcuteri, ost og brød, eller lette snacks som nødder eller kiks. Det er vigtigt at tilpasse menuen til vintypen, du har valgt at servere, så du skaber rammerne for en god vinsmagning.

Tjek Vinenes Temperatur

En af de vigtige detaljer, du bør have styr på, er temperaturen på vinene. Vinen skal have den rigtige temperatur, så den fremstår bedst muligt. Husk at tjekke vinenes temperatur inden du serverer dem til smagningen.

Med disse overvejelser i tankerne, vil du være godt på vej til at planlægge en succesfuld vinsmagning, der vil blive husket af dine gæster.