Syrah
-
Peter Vinding-Diers Belluzza Dei Due Normanni Terre Siciliane IGT 2022
Italien, SicilienAf Peter Vinding Diers129 kr
249 kr
48% -
-
-
-
1 tilbage - Restparti, kommer ikke igen.
Chateau de l'Ou "I Love l'Ou" Rouge 2019
Frankrig, Côtes CatalanesAf Château de L'Ou69,95 kr
129 kr
46% -
-
Marcel De Normont Chateauneuf Du Pape 2023
Frankrig, Châteauneuf-du-Pape, RhôneAf Marcel de Normont189,95 kr
249,95 kr
24% -
21 tilbage
Crozes-Hermitage Marcel de Normont 2019
Frankrig, RhôneAf Marcel de Normont149 kr
219 kr
32% -
Chateau de L'Ou L'Oue Rouge 2019
Frankrig, Côtes du RoussillonAf Château de L'Ou109 kr
129 kr
16% -
-
-
4 tilbage - Restparti, kommer ikke igen.
Brancatelli Giuseppe Brancatelli 2016
Italien, ToscanaAf Brancatelli149 kr
249 kr
40%
Du har set 12 ud af 21 produkter
Du kender helt sikkert enten Syrah eller Shiraz, men kender du også forskellen på de to og druernes oprindelse? Shiraz'en har de seneste år været manges foretrukne drue, og er også den 6. mest plantede drue verden over.
Forskellen på Syrah og Shiraz?
Først er det vigtigt at pointere at de to druer genetisk er de samme. Der er dog ofte stor forskel på hvordan de bliver produceret og kan derfor variere meget i smag. Syrah er som oftest lettere end den intense Shiraz, der som oftest er mere kraftig. Hvor dyrkes Syrah og Shiraz?
Druerne dyrkes mange steder, men mest kendt er det dog i Californien, Sydafrika, Austrialien samt Frankrig. Ude for Frankrig er det oftest under Shiraz-navnet, og i Frankrig under Syrah. Oprindeligt stammer druen fra det sydøstlige Frankrig af de to druer Dureza og Mondeuse Blanche. Den velkendte Pinot-drue er således sandsynligvis Syrah'ens "bedstefar".
Druens specielle kendetegn
Syrah og Shiraz producerer mørke, røde vine hvis mest autentiske inkarnation findes i det nordlige Rhône, og er en vin med let genkendelige aromaer, som både kan være smoky, florale, minte, pebber eller krydret. I mere kølige klimaer, om det er i det nordlige Rhône eller Victoria i Austrialien, er det mest mynten, pebber og kryddersmagen der dominere. I varmere lag er det ofte mørke bær, chokolade og over tid en mere tjærret krop.
Servering og mad
Shiraz og Syrah vine er nogle af de mest alsidige vine at servere mad til. Særligt godt går de dog til grillmad, særdeles spareribs 🤤 kylling, and, burger, lam, gris og listen fortsætter. Et godt råd kan være at tjekke vores madguide under den specifikke vin - ellers har Vivino også en god madguide til mange vine. Det eneste du skal undgå er skalddyr som rejer eller hummer, delikate retter og ekstremt sur mad.
Syrah og Shiraz hos Den Sidste Flaske
Hos Den Sidste Flaske har vi en lang rækkek Shiraz og Syrah vine. Indtil videre er vi kun gået over rødevinsvarianterne, men der bliver produceret nogle fremragende rosévine af druerne også - se eksempelvis en af vores bedst sælgende rosé'er Brancatelli Loren.
Af rødvine har vi eksempelvis denne australske McPeterson Shiraz 2017, en chilensk Errazuriz Estate Shiraz, eller en spansk Abadia Retuerta 'Pago Garduna' 2016
Udover denne fantastiske drue, forhandler vi også eftertragtede rødvine, hvidvine, portvine, champagne og rosévine til Danmarks bedste netpriser og garanterer dig fuld tilfredshed samt lynhurtig levering inden for kun 1-3 hverdage inklusiv fri fragt ved køb af 6 flasker eller derover.