Verdens mest prestigefyldte vinklubber (som du nok ikke kan blive en del af)

Verdens mest prestigefyldte vinklubber (som du nok ikke kan blive en del af)

Du har sikkert hørt konspirationsteorierne om at eksklusive samfund som Iluminati, Freemasons i USA, Skull & Bones eller nogen helt andre i al hemmelighed styrer verden. Disse klubber er rod til meget spekulation, misundelse og mistro.

Den type klubber er gode hvis du drømmer om en ny verdensorden, men hvad hvis du har mindre ondskabsfulde ønsker? Måske vil du bare slå benene op og nyde noget lækker mad og vin med ligesindede. Der findes selvfølgelig et hav af vinklubber rundt omkring, men et par af dem er så eksklusive at du kun kan drømme om at blive medlem.

Vi ønsker dig held og lykke… 🤞 

Commanderie de Bordeaux

Måske ingen overraskelse at en af de mest fremtrædende vinregioner i verden har en vidtrækkende verdensomspændende organisation bag sig. For folk, der virkelig elsker at drikke og købe Bordeauxvin er Commanderie de Bordeaux det oplagte valg, hvis du vil møde ligesindede mænd og kvinder.

’La Commanderie’ blev lavet efter Henri Martin, indehaver af Château Gloria, så hvor succesfuld Tastevin fra Bourgogne var ved at genoplive eksporten til USA efter Anden Verdenskrig. Martin grundlagde således den første forening tilbage i 1959 i New York efterfulgt af afdelinger i New Orleans, Loas Angeles og Philadelphia. I dag er der 34 Commanderie afdelinger i USA med omkring 1.200 medlemmer. Mere end 80 lokalforeninger eksisterer over hele verden med nye, der kommer til hvert år.At komme med er dog ikke så simpelt som at udfylde et papir og betale kontingent. I New York har de en to år lang venteliste bare for at blive taget i betragtning. Herefter skal du igennem en både mundtlig og skriftlig prøve om vin. Består du disse skal du være vært og servere klubbens vin, der ofte er ældre end Reagan-administrationen. Går det hele godt, kan du slippe afsted med ’kun’ at betale 6.000 kr. årligt. 🤑
 

Club de Tresors, aka "Special Club"

Club Tresors de Champagne, bedre kendt som ’Special Club’ er måske vores yndlings på listen. Selvom 99,9% af verden ikke har en jordisk chance for at komme med, kan vi da i det mindste føle os lidt som dem ved at følge med.

Gruppens formål er at vise det bedste af det bedste, creme de la creme fra Champagne. Traditionelle, store producenter som Möet og Ruinart bruger druer fra hele regionen og laver deres vine som de altid har gjort på deres respektive huses bedste manér. Med andre ord laver de år efter år det samme, der ikke rigtigt repræsenterer et specifikt område. 

Special Club er udelukkende for producenter, der er passionerede og dedikerede til at producere vine, der viser deres unikke land fra en række regioner og vingårde i Champagne.

De følger et strikt regelsæt nedsat af staten. Her er hvordan det virker: først smager de alle vinene fra en bestemt årgang uden brus, men kun hvis de vurdere at årgangen er værdig. Hvis den er, flasker de vinene og gemmer dem efterfølgende i tre år. Efter tre år er gået smager de på den igen. Hvis den stadig er ligeså god bliver den frigivet til salg, hvor alle kan købe den.

Skulle du nogensinde støde ind i en Special Club Champagne kan vi kun anbefale at slå til - det er en once in a lifetime experience kun de færreste kan drømme om. 🤩

 

Confrérie des Chevaliers du Tastevin

Hvis du nogensinde har set Shark Tank, den amerikanske udgave af Løvens Hule, har du måske hørt Mr Wonderful bruge enhver mulighed til at minde hans medværter om sin fantastiske smag for vin og hans medlemskab i en eliteklub af folk, der kun drikker yderst fremragende og yderst dyr Bourgognevin.

Han snakker om Chevaliers du Tastevin. (se klippet her)

På dansk kan det oversættes til noget alla Broderskabet af Riddere i Vinsmagnings-koppen, selvom tastevin ikke kan oversættes godt. Hovedkvarteret ligger intet andet sted end Clos de Vougeot men har lokale afdelinger rundt omkring i verden. Deres mål er at promovere Bourgogne produkter, især vinene og regionale retter for at opretholde og genoplive festlighederne, skikkene og traditionerne i den burgundiske folklore. Derudover vil de fremme turismen til Bourgogne.Mest at alt organiserer de eksklusive middage og drikker vanvittigt god vin mens de snakker om sidste weekends rævejagt og polokamp.

Klubben har over 10.000 medlemmer verden over, men det betyder ikke at det er nemt at komme med. Kun 7-8 nye medlemmer bliver optaget hvert år i New York, så måske det er en god idé at prøve sig andre steder.

 

1243 Bourgogne Society

Hvis Tastevin-klubben var fyldt med for mange fattigrøve for dig, har vi endnu en mulighed, der er endnu mere elitær og hvor de kun drikker sjældne og dyre vine fra Bourgogne og opefter. Vi snakker flasker som 1978 Romanee Conti og 1869 Yquem .

Klubben hedder 1243 Bourgogne Society.

Selvom klubben er forholdsvis ny, har klubben dybe historiske rødder. Klubben er en lille del af Hospice du Beaune bygget i år 1243.Bernard Hervet gik sammen med Oliver Halley om at skabe denne eksklusive klub. Herbet fortate Forbes i 2016 ”Vi har i øjeblikket 60 medlemmer” og fortsatte ”Vores maximum bliver 100, ikke flere, ellers er det ikke længere specielt. Jeg forventer vi er fuldtallige næste år”. Så sandsynligheden for at komme med er desværre meget lille i øjeblikket. 

Medlemmer har netop 100 flasker i deres vinkælder så de kan være vært for private arrangementer samt have klubben på besøg uden at mangle vin. De samles ofte for at smage på skæve årgange, sjældne vine eller temaer som eksempelvis vine med årgange, der ender på 6. De har ikke offentliggjort prisen, men vi kan kun spekulere i at du sandsynligvis skal eje en række ejendomme (chateaux’er) rundt omkring i verden samt et privatfly bare for at komme på radaren.

Disse klubber er selvfølgelig ude af rækkevidde for de fleste bourgogneelskere men det betyder jo ikke at du ikke kan starte din egen eksklusive klub. 🍷