Nogle awesome udvalgte brands

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinbetegnelser

Hvad betyder kabinett?
Hvad betyder kosher vin?
Hvad betyder usvovlet?
Hvad betyder sulfitter?
Hvad betyder aftapning af producenter?
Hvad betyder DOCG?
Hvad betyder DOC?
Hvad betyder DO?
Hvad betyder DOP?
Hvad betyder AOP?
Hvad betyder IGP?
Hvad betyder Gran Reserva?
Hvad betyder Reserva?
Hvad betyder Riserva?
Hvad betyder Reserve?
Hvad betyder DAC?
Hvad betyder ”straw wine”?
Hvad betyder Ausbruch?
Hvad betyder Eiswein?
Hvad betyder Trockenbeerenauslese?
Hvad betyder Beerenauslese?
Hvad betyder Auslese?
Hvad betyder Spätlese?
Hvad betyder prädikat?
Hvad betyder QbA?
Hvad betyder sød og halvsød?
Hvad betyder feinherb og lieblich?
Hvad betyder semi-dry?
Hvad er forskellen mellem ”dry” og ”brut” med mousserende vin?
Hvad betyder dry?
Hvad er oprindelsesprincippet?
Hvilke oplysninger indeholder et vin-label?

Vinbetegnelser

Hvad betyder usvovlet?

Usvovlet vin betyder simpelthen bare at der ikke er blevet tilføjet svovl til vinen under dens produktion. Dette gælder ofte for naturlige vine. 

Tilsætningen af svovl er den sædvanlige metode til konservering, stabilisering og sterilisering i forbindelse med vinfremstilling. I denne forstand har svovlbehandling tre væsentlige funktioner: 

  1. Svovl binder ilt og forhindrer således oxidation, hvilket fører til ændringer i vinens smag. 
  2. Svovl hæmmer enzymer, der kan påvirke vindannelsen negativt.
  3. Svovl fratager mikroorganismer (gær, bakterier osv.) deres livsgrundlag, så de ikke kan påvirke vinen i en negativ retning. 

I vinkælderen bruges svovl normalt i forskellige produktionstrin. Således er mosten eller mosen allerede svovlet for at forhindre ukontrolleret gæring eller oxidation; efter gæring eller presning svovles den unge vin for at stabilisere den: i løbet af ældningen svovles den igen, hvis det er nødvendigt og inden aftapning modtager den sin endelige svovlbehandling for at gøre den holdbar. 

Hvis vinproducenten ikke tilsætter svovl ændres vinens smag under indflydelse af ilt og mikroorganismer. Svovl udvikler ikke frugtagtige noter, men bliver oxidativt, dvs. aromaen er karakteriseret ved jordiske og nøddeagtige toner. Imidlertid er oxidation også en måde at konservere vin på og i den henseende et alternativ til svovldannelse. Gennem oxidativ ældning kan ilt ikke længere angribe vinen bagefter, da den alelrede har reageret med ingredienserne. 

Svovl er på ingen måde sundhedsskadeligt i de mængder der bruges i vin. Hovedpine efter indtag af meget vin forårsages altså ikke af svovl, men snarere mængden af alkohol.

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer