Nogle awesome udvalgte brands

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinbetegnelser

Hvad betyder kabinett?
Hvad betyder kosher vin?
Hvad betyder usvovlet?
Hvad betyder sulfitter?
Hvad betyder aftapning af producenter?
Hvad betyder DOCG?
Hvad betyder DOC?
Hvad betyder DO?
Hvad betyder DOP?
Hvad betyder AOP?
Hvad betyder IGP?
Hvad betyder Gran Reserva?
Hvad betyder Reserva?
Hvad betyder Riserva?
Hvad betyder Reserve?
Hvad betyder DAC?
Hvad betyder ”straw wine”?
Hvad betyder Ausbruch?
Hvad betyder Eiswein?
Hvad betyder Trockenbeerenauslese?
Hvad betyder Beerenauslese?
Hvad betyder Auslese?
Hvad betyder Spätlese?
Hvad betyder prädikat?
Hvad betyder QbA?
Hvad betyder sød og halvsød?
Hvad betyder feinherb og lieblich?
Hvad betyder semi-dry?
Hvad er forskellen mellem ”dry” og ”brut” med mousserende vin?
Hvad betyder dry?
Hvad er oprindelsesprincippet?
Hvilke oplysninger indeholder et vin-label?

Vinbetegnelser

Hvad betyder sulfitter?

Sulfitter er de saltkrystaller der kommer som bundfald fra svovlsyre. De dannes, når svovl kombineres med vand, hvilket sker, når vinen skovllægges. 

Tilsætningen af svovl til vin er en meget effektiv metode til konservering, stabilisering og sterilisering i vinfremstilling. Svovl tilsættes til vin i form af svovldioxid, svovlsyre, eller kaliumpyrosulfit. 

Svovlbehandling har følgende tre hovedfunktioner; 

  1. Svovl binder ilt og beskytter således mod oxidation, som fører til smagsforstyrrelser i vinen. 
  2. Svovl hæmmer enzymer, som kan have en negativ indflydelse på udviklingen af vin. 
  3. Svovl fjerner mikroorganismer (gær, bakterier osv) der kan påvirke vinudviklingen negativt og ødelægge den. 

Allerede ude i vinmarken anvendes svovl som det mest effektive middel mod diverse svampesygdomme som f.eks. meldug. 

I vinkælderen anvendes svovl i forskellige produktionstrin. For eksempel er mosten eller mosen allerede svovlet for at forhindre ukontrolleret gæring eller oxidation; efter gæring eller presning svovles den unge vin for at stabilisere den; i løbet af ældningen svovlet den om nødvendigt igen; og inden aftapning modtager den sin sidste svovlbehandling for at bevare den. 

Hvor ofte og hvor meget svovl der skal tilsættes, afhænger af en række af forskellige faktorer; fra druesort til druernes kvalitet, produktionsprocessen, kælderhygiejne og den ønskede aldringsstil. På grund af sin reduktive og antiseptiske virkning og den reaktion med andre kemiske elementer påvirker svovl også vinens lugt og smag. 

Angivelsen på vinlabellet ”indeholder sulfitter” er påkrævet ved lov for vine, der er behandlet med svovl. Sulfitter er dog ikke sundhedsskadelige i de mængder, der er tilladt i henhold til vinloven. Ifølge aktuelle videnskabelige fund er de ikke ansvarlige for mulig hovedpine efter overdreven vinindtagelse, men biogene aminer (fx histamin), som også er i vinens indhold.

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer