Tilføjet til kurv

Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinkultur

Hvornår skal du sprøjte vin?
Hvornår bliver vinen skåret ned?
Hvad er lambrusco?
Hvad er biodynamisk vindyrkning?
Hvad er økologisk vindyrkning?
Hvad er integreret vinavl?
Hvad er konventionel vinavl?
Hvorfor skal vinstokke podes?
Hvad skal du være opmærksom på, når du gror vin?
Hvem kan gro vin?
I hvilket klima gror vin bedst?
Hvor bliver vin lavet?
Hvor gror vin?
Hvornår skal du gøde vin?
Hvad er naturvin?

Vinkultur

Hvad er lambrusco?

Lambrusco er en yderst frugtig, mousserende vin fra Italien. Den kommer fra Emilia-Romagna regionen, men laves også i Lombardy, Syd Tyrol, Piedmont, Puglia, Basilicata og Sicilien. Den har fået sit lavn fra Lambrusca sorterne. I Emilia-Romagna findes beskyttede områder til dyrkelsen af Lambrusco, herunder; Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Grasparossa di Castelvetro, Reggiano og Lambrusco Salamino di Santa Croce. 

Lambrusco har den særegne egenskab, at den optræder som noget, der minder om en rødvin, bare med bobler i. Det lyder måske en smule specielt og det er det faktisk også. Men når det er vellavet, giver boblerne mening og mulighed for at matche vinen til mad, som du normalt vil drikke rødvin til. Labrusco har tanniner som en rødvin, og heri ligger den store forskel. Charcutteri, pasta og pizza er oplagte til Lambrusco, og kølige røde bobler er ekstra lækkert og forfriskende i sommervarmen eller til en let god frokost. Der findes også mere lette rosafarvede typer af Lambrusco og de er mere velegnede til fisk og lettere retter. Lambruscoen skal nydes mens den er ung da dens friskhed falmer med tiden. 

Lambrusco produceres på to forskellige måder;

1. Den første måde: Rødvinen laves og vinificeres fuldstændig som en normal rødvin. Denne vin former lambruscoens base. For at få det endelige produkt, bliver en vis mængde vin tilføjet druemost-koncentrat og gær, så den kan gennemgå endnu en gæringsprocess. Den gæres i en tryktank og gæringsprocessen stoppes manuelt når sukkerniveauet når sin ønskede mængde. 

2. Den anden måde: For at få en kvalitets lambrusco skal druemosten afkøles til omkring 0 grader celsius og lagres ved denne temperatur. Den rette mængde most bliver derefter varmet op og gær tilsættes for at starte gæringsprocessen. Når vinen når sin ønskede sukkerniveau stoppes processen ved endnu engang at afkøle vinen. 

Fordelen ved den anden mere kvalitetsrige måde er at lambruscoen bliver mere fyldig i sin aroma. Den første måde er dog billigere at producere. 

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer