Vinkultur
Hvad er konventionel vinavl?
Flere og flere bønder er begyndt at omlægge deres produktion til økologi, både for at passe på miljøet, forbedre sundheden af deres vine, men også fordi efterspørgslen er stigende. I dag er mennesket mere oplyste i forhold til natur og forurening og dette tager mange vinavlere dybt seriøst. Siden 2012 har der været strikse regler i EU i forhold til bearbejdelsesprocesserne, restriktioner i forhold til sulfitter og hvilke tilsætningstoffer, som er tilladte.
Konventionel vinavl er dog ikke ligeså naturvenlig som økologisk og biodynamisk vinavl. I marken bliver ukrudt, skadedyr og svampesygdomme sprøjtet intensivt med syntetiske pesticider. Der må gødes med kunstgødning, som er kemisk fremstillet. Mindst 55 stoffer er tilladt, herunder enzymer og syntetiske klaringsmidler. I rødvin må der maks være 150mg sulfitter pr. L. I hvidvin må der maks være 200mg sulfitter pr. L. Sulfitter konserverer vinen og beskytter mod iltning. Det er også tilladt at bruge teknikker til at opkoncentrere vin, behandle med elektrodialyse og kation-bytte. Der er ingen maks-grænse ved opvarmning.