Vinproduktion
Hvad er alkoholfri vin?
Alkoholfri vin er vin med maksimalt 0,5 procent alkohol i. Der findes også vin med en alkoholprocent mellem 0,5% og 5%.
I produktionen af alkoholfri vin, fjernes alkoholen, som dannes under gæringen, fra den endelige vin. Denne process foregår på fysisk maner, hvor den mest almindelige er at vakum destillere vinen (destillation med negativt pres mellem 30 og 60°C) og omvendt osmose. Man kan også reducere indholdet af alkohol via. nanofiltrering, højtryks udvinding, elektrodialyse og fordampning. Mange lande tillader dog ikke bruges af sidstenævnte metoder.
Når man laver alkoholfri vin, prøver man så vidt som muligt at fjerne alkoholen uden at tage for meget af aromaen med. Dette kan dog ikke undgås 100%. Noget af aromaen vil altid forsvinde fra vinen.
Den alkholfrie vin er et virkelig sundt alternativ og en klar fordel for dig som gerne vil nyde et glas vin uden af blive påvirket, eller dig som er igang med et vægttab. Der er nemlig færre kalorier i alkoholfri vin.