Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinproduktion

Hvad er Sherry?
Hvornår tilsættes svovl til vinen?
Hvor lang tid skal vin gære?
Hvad er alkoholfri vin?
Hvad er vegansk vin?
Hvorfor er vin ikke vegansk?
Hvad er naturvin?
Hvad er forskellen på Champagne, mousserende vin, prosecco og cava?
Hvordan bliver mousserende vin lavet?
Hvordan er orange vin lavet?
Hvordan laver man rødvin?
Hvordan laver man rosévin?
Hvordan laver man hvidvin?
Hvordan er vin lavet?
Hvem har tilladelse til at lave vin?
Hvor er vin lavet?
Hvilke love og regler gælder for vinproduktion?
Hvordan laver man vin?

Vinproduktion

Hvornår tilsættes svovl til vinen?

Først og fremmest tilsætter man svovl til vinen, da det er en meget god metode til at stabilisere, bevare og sterilisere vinen. Svovl binder sig fast til ilten i vinen og beskytter dermed mod oxidation. Svovl forhindrer uønskede enzymer, som ofte har negativ effekt på vinen og dens udvikling. Svovlen fjerner også microorganismer, som ofte også har negativ indflydelse på vinens udvikling. 

I vinmarken bruges svovl meget effektivt til at fjerne svampesygdomme. I vinkælderen bruges svovl i flere af vinproduktionens trin. Selvom der i mosten er blevet tilføjet svovl til at forhindre uønsket gæring og oxidation bruger man den også flere gange efterfølgende. Efter gæringsprocessen tilføjer man svovl til 'den unge vin' for at stabilisere den. Når vinen skal ældes bliver den igen tilføjet svovl (kun hvis det er nødvendigt) og før den kommer på flaske får den en sidste mængde svovl for at den levetid. 

Hvor ofte og hvor meget svovl der skal tilføjes afhænger af en lang række faktorer; druevariant, kvaliteten af druerne, produktionsprocessen, kælderhygiegne og ældningsstil. Svovl har også stor effekt på vinens lugt og smag og dette tages der ligeledes højde for. Svovl tilføjes i sin form svovl dioxid, svovlsyre eller salt fra svovlsyre. Svovlen former, sammen med vand, svovlsyre, hvis salte kaldes for sulfitter. Ofte står der på vinenes merkater at de indeholder sulfitter. Sulfitter er ikke sundhedsfarlige og ifølge en lang række undersøgelser, er de heller ikke grunden til at man får hovedpine efter indtag af store mængder vin.

Kommentarer
0 kommentarer

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer