Tilføjet til kurv

Januarudsalg
Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinproduktion

Hvad er Sherry?
Hvornår tilsættes svovl til vinen?
Hvor lang tid skal vin gære?
Hvad er alkoholfri vin?
Hvad er vegansk vin?
Hvorfor er vin ikke vegansk?
Hvad er naturvin?
Hvad er forskellen på Champagne, mousserende vin, prosecco og cava?
Hvordan bliver mousserende vin lavet?
Hvordan er orange vin lavet?
Hvordan laver man rødvin?
Hvordan laver man rosévin?
Hvordan laver man hvidvin?
Hvordan er vin lavet?
Hvem har tilladelse til at lave vin?
Hvor er vin lavet?
Hvilke love og regler gælder for vinproduktion?
Hvordan laver man vin?

Vinproduktion

Hvorfor er vin ikke vegansk?

Vin er normalt ikke en vegansk produkt, da det er nødvendigt at bruge animalske produkter, når vinen skal klares, herunder; kasein, gelatine og æggehvide. De bruges for at reducere bundfaldet i vinen, som er de små partikler, der kommer fra druemassen eller skallen på druerne, og som kan have en ret stor negativ indflydelse på vinen. Ved anvendelse af produkter af animalsk oprindelse falder disse små partikler hurtigere til bund, og derved lettes klaringen af vinen. 

De animalske produkter, kan også, i nogle tilfælde, bidrage til at neutralisere uønskede smage af visse sorter, der efter filtrering efterlader en stærk, bitter smag gennem garvesyren. De overskydende skallers tanniner nautraliseres herved og vinens smag bliver bedre tilpasset til vores ganer. Dette betyder så også at vinen ikke er velegnet til folk, der lever vegansk. 

I de senere år, er vinproducenterne blevet yderst kreative i forhold til at finde et vegetabilsk produkt, der kan hjælpe med klaringen af vinen i den veganske vinproduktion. Løsningen er ret enkel, da man har fundet ud af, at man kan erstatte de animalske proteiner med vegetabilske proteiner, som kommer fra korn såsom hvide eller bælgfrugter såsom ærter. De filtrerer nemlig også vinens bundfald fra, så den bliver klar og flot. 

En helt anden løsning er brugen af mineraljord i vegansk vinfremstilling. Bentonit er for eksempel en vulkansk aske, der benyttes i klaringen af vin. Aktiveret kul anvendes til at absorbere uønskede fejl i smagen. Med alle disse tiltag og justeringer i forhold til konventionel vinfremstilling med animalske produkter, tager vegansk vinfremstilling lidt længere tid på grund af de komplekse veganske procedurer. 

Kommentarer
0 kommentarer

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer