Tilføjet til kurv

Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinproduktion

Hvad er Sherry?
Hvornår tilsættes svovl til vinen?
Hvor lang tid skal vin gære?
Hvad er alkoholfri vin?
Hvad er vegansk vin?
Hvorfor er vin ikke vegansk?
Hvad er naturvin?
Hvad er forskellen på Champagne, mousserende vin, prosecco og cava?
Hvordan bliver mousserende vin lavet?
Hvordan er orange vin lavet?
Hvordan laver man rødvin?
Hvordan laver man rosévin?
Hvordan laver man hvidvin?
Hvordan er vin lavet?
Hvem har tilladelse til at lave vin?
Hvor er vin lavet?
Hvilke love og regler gælder for vinproduktion?
Hvordan laver man vin?

Vinproduktion

Hvor lang tid skal vin gære?

Under gæringsprocessen omdannes druernes sukker til alkohol og carbon dioxid. Hvor lang tid processen tager, afhænger af en række faktorer, som f.eks. temperatur, gærtype, tankens størrelse og sukkerindholdet i druerne. I gennemsnittet tager det ca. ti dage at gære vinen, men i nogle tilfælde kan processen også ske på en uge. I yderst sjældne tilfælde kan det tage flere måneder at gære vin. 

Vinavleren kan aktivt gå ind og have inflydelselse på gæringsprocessens længde ved f.eks. at udvælge sin gær og kontrollere temperaturen. Gær er allerede tilstæde i druemosten i dets naturlige form (hvis de altså ikke er blevet dræbt af sulfur). Hvis den naturlige gær fik lov til at gære druemosten snakker man om spontan gæring. Denne form for gæring kan være sundhedsskadelig og er ofte ikke stærk nok til at fuldføre hele gæringsprocessen. Spontan gæring kan ofte have en negativ effekt på vinens aroma og derfor dræbes gæren oftest med en sulfurbehandling. 

En vigtig faktor i gæringsprocessen er vinens temperatur. Traditionelt lod man temperaturen regulere sig selv i vinkælderen. I nye og mere moderne vinkældre kan tankene reguleres og kontrolleres af vinavleren. Jo lavere temperatur, jo langsommer foregår gæringsprocessen. Tankens størrelse har også en effekt på gæringstemperaturen. Jo mindre tankene er, jo lavere kan temperaturene blive. 

Gæren virker indtil at alt sukkeret er omdannet til alkohol eller indtil at alkoholniveauet bliver så højt, at gæren stopper med at virke. Gærbakterierne kan ikke overleve under høje alkoholprocenter. Typisk kan vin ikke komme op over 16% alkohol. 

Hvis vinavleren vil give vinen sødme, skal han have stoppe gæringprocessen, før alt sukkeret er brugt op. Dette kan gøres ved at køle vinen ned eller tilføje sulfur. Man kan også alde vinen gære til sit fulde potentiale og derefter tilføje sød-reserve for at øge sødmen igen. Den 'søde reserve' er en druemost, som er blevet beskyttet fra at gære gennem sterilisation.

Kommentarer
0 kommentarer

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer