Fjerkræ

Alle filtre
Ryd alle
Bestsellere

Du har set 12 ud af 184 produkter

Rødvin til rødt kød, hvidvin til hvidt kød. Dette er en god huskeregel, og gør sig overordnet gældende for rigtig meget kød. I denne gennemgang af forskelligt kød vil vi kigge på, hvilke vine, der passer bedst til diverse fjerkræ. Det er dog vigtigt at have in mente, at vinen bør komplimentere hele måltidet og ikke blot kødet. 

Helt generelt

Hvilken vin man bør vælge afhænger i høj grad af, hvordan du tilbereder dit måltid. Er det friturestegt, er det confiteret andelår (fransk konserverings- og tilberedningsmetode), stegt kyllingebryst eller måske røget kalkun? Der er masser af muligheder, for slet ikke at nævne tilbehøret. En vigtig huskeregel er at matche intensiteten af måltidet med intensiteten af vinen. Er det for eksempel kyllingebryst og en fed champignon sauce, kan en lækker Pinot Noir gøre underværker i kombination med saucen. Er det derimod kylling og ris er en Chardonnay simpel og enkel, og tilføjer en masse til måltidet. 

Kylling

Kylling er klassisk hvidt kød, og kan tilberedes på mange forskellige måder. Kyllingebryst er saftigt, hvidt kød. Til dette kan en fed Chardonnay være umådeligt lækker, eller eventuelt en Sauvignon Blanc, hvis der er godt med grøntsager til. En mild Pinot Noir kan også drikkes til måltidet, hvis du vil have rødvin til retten. 

Igen kommer det an på, hvordan det serveres. Er det en sommersalat med kyllingestrimler kan en syrlig rosévin også bringe nogle gode smagsoplevelser frem. 

Kalkun

Til kalkun bør man sigte efter enten en hvidvin med en medium krop, såsom en fadlagret Chardonnay eller bourgognevin. En klassisk rødvin, til den amerikanske helligdag "Thanksgiving", er Zinfandel. Den er meget alsidig og kan derfor drikkes af mange samtidig med, at den gør sig fænomenal til kalkun, som har hvidt og magert kød i brystet, men mørkt kød for resten. Vil du have lidt mere fylde på vinen kan en spansk Tempranillo også smage godt til, dog med forbehold for, at den godt kan blive i den kraftige ende af skalaen. 

Vagtel

Vagtel er også af lyst kød der er magert og sødt, hvilket ligeledes gavnes af en frugtig vin. Det kan udgøre et yderst lækkert måltid. Til det er en rødvin med milde tanniner og høj syre anbefalingen. Dette kunne eksempelvis være en rødvin fra Bordeaux, såsom en Pinot Noir, eller en Syrah, hvis der skal være lidt ekstra. Alternativt kan en hvidvin med god sødme, såsom Gewurztraminer, også komplimentere vagtelkødet meget godt.

And

And er mørkt kød med mere fedt og en smag af vildt, der medfører en naturlig sødme og en lidt krydret smag. Pinot Noir og Zinfandel er selvfølgelig gode bud, men hvis du vil krydre det lidt op, kan en god Ripasso eller endda Amarone også komplimentere en lækker andesteg. Ellers kan også en Merlot bringe noget godt frem i anden. 

Fasan

Fasanen har knap så meget fedt som på anden, men har ligeledes en smag af vildt, og er også mere fyldig end f.eks. kyllingen. Fasan er mørkt kød, og jeg vil derfor anbefale en god rødvin med høj syre og milde tanniner. Pinot Noir er, som de fleste ved, den mest alsidige rødvin, der med garanti kommer til at komplimentere din ret. Andre gode bud er en Merlot eller Primitivo, der smager fortræffeligt til fasan. Personligt vil jeg gerne have en lidt kraftigere rødvin, og mener derfor at især en Merlot gør sig godt til fasanen. 

Hvilken vin er bedst

Det er ikke en hemmelighed at Pinot Noir er den mest udbredte og alsidige drue til fjerkræ - både til hvidt og mørkt kød, fordi fjerkræ bare ikke har samme mængde af fedt, og smagen derfor hurtigere overdøves, hvis der er mange tanniner i vinen. Hvidvine som Chardonnay, Pinot Gris og Sauvignon Blanc kan også opgradere dit måltid, og Zinfandel er så absolut heller ikke at kimse af. Det afhænger derfor også af, hvilken type vin du foretrækker. 

Vin til Fjerkræ hos Den Sidste Flaske

Uanset, om du skal have lyst eller mørkkødet fjerkræ og uanset om du er til hvidvin eller rødvin, har vi med garanti en vin, der passer til både dig og din ret. 

Af hvidvin kan du med fordel kigge nærmere på Clé de la Passion Chardonnay, Mount Nelson Sauvignon Blanc og Blas Muñoz Chardonnay. 

Hvis du er til Rødvin, bør du kigge nærmere på Peter Bott Pinot Noir, Tator Primitivo Collezione Privata eller Robert Mondavi Pr. Selection Zinfandel.