Fra Filmlærredet til Vinglasset - Hvordan Popkultur Har Formet Vores Vinfascination

Fra Filmlærredet til Vinglasset - Hvordan Popkultur Har Formet Vores Vinfascination

Lad Boblerne Flyde - Champagne á la James Bond og The Great Gatsby

Når det kommer til at holde tingene elegant og sofistikeret, er der intet som en god gammeldags Champagne!

Og hvem ellers skulle popularisere denne sprudlende drik end selveste James Bond og senere Jay Gatsby? Når Bond skåler i sin karakteristiske stil og Gatsby ruller med de store flasker, er det svært ikke at føle sig inspireret til at tage en tår af denne boblende fornøjelse.


Når du nipper til et glas Champagne, føler du dig straks som en spion i den hemmelige tjeneste eller måske er du en festlig Gatsby-tilhænger, der fejrer livet. Så næste gang du vil gøre en entré, der er værdig til et filmisk øjeblik, skal du ikke glemme at gribe en flaske af denne festlige skønhed.

Se vores Champagner her.

En Drabelig Kombination - The Silence of the Lambs og Chianti Classico

Selvom vi er vilde med Mads Mikkelsens Hannibal adaptering kommer vi ikke uden om "The Silence of the Lambs" indflydelse på popkulturen. Måske mindre indlysende havde filmen en forholdsvis stor betydning for de italienske Chianti Classico vine. Husker I scenen, hvor den skrupelløse Hannibal Lecter udtalte de ikoniske ord: "I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti"? Denne bemærkelsesværdige reference var i bogen oprindeligt Amarone-vin, men blev ændret til noget flere ville kende. På trods af den makabre reference steg salget af  Chianti Classico vine faktisk efterfølgende. 

Men frygt ikke! Når du nyder et glas af denne dybe og velsmagende vin, behøver du ikke bekymre dig om kannibaler. Chianti Classico er faktisk en højkvalitetsvin med frugtagtige noter og en subtil krydret undertone. Det er den perfekte følgesvend til en lækker italiensk ret eller en aften med venner, hvor I kan snakke om alt andet end kannibalisme!

Se vores Chianti vine her.

Pinot Noir og Merlot - En Filmisk Vinstrid fra Sideways

Husker I filmen Sideways, hvor hovedpersonen Miles elsker Pinot Noir og har et stærkt had mod Merlot? De to druer er også meget forskellige! Hvor Pinot Noir oftest er let og elegant, er Merlot kraftigere og blød i smagen. Men det ser ud til, at filmens indflydelse strakte sig længere end den røde løber. Pinot Noir blev pludselig den hippeste vin at sippe på, mens Merlot fik sig en ordentlig nedtur. 

Men hov, vi vil ikke lade den stakkels Merlot stå alene i regnen! Den har stadig masser af charme og kan levere nogle fortryllende smagsoplevelser. Så næste gang du tager en slurk af en fortryllende Pinot Noir, så husk at løfte en hyldest til den undervurderede Merlot - den fortjener også en rolle i din vinverden!

Se vores Pinot Noir her.

... og hvis ikke du er skræmt af Merlot-druen kan se vinene her.

Rosévin - Hvor Brad Pitt og Angelina Jolie Smeltede Vores Hjerter

Selvom det ikke kan tilskrives in bestemt film, kan vi ikke ignorere Brad Pitt og Angelina Jolie's indflydelse på Rosé-vinens popularitet. Da de lancerede deres egen Rosé-vin, Miraval, tog de verden med storm og gjorde Rosé til en must-have for alle trendy vinelskere.

Det er næsten umuligt at modstå Rosé-vinens lette og forfriskende smag. Det er sommer i en flaske, og du vil straks føle dig som en A-liste-stjerne, når du nyder nogle lækre dråber i solen. Så find din indre kendis frem, og lad os sammen hylde Rosé-vinens popularitet!

Se vores rosévin her.

Så der har du det - en filmisk rejse gennem vine, der er blevet populære takket være vores yndlingsfilmstjerner og film. Find en lækker vin, fyld glassene, og lad os skåle for den fantastiske verden af vin og popkultur! Cin cin, santé, skål og lad os så nyde noget vin og gense en klassiker!