Vin på Kærlighedens Dag: Valentin 2023

Vin på Kærlighedens Dag: Valentin 2023

Vi fejrer kærligheden den 14. februar. Der er mange måder at vise sin kærlighed på -  det kan være med blomster og chokolade eller bare en kærlig besked. For os er der ikke noget bedre end at åbne op for en god flaske vin og hygge sig med sin bedre halvdel. 

Men det kan være svært at finde den rigtige vin, og i en tid med høj inflation presser pengepungen måske også. Vi har derfor gjort det nemt for dig at finde en vin, der passer til din smag og budget, så du kan koncentrere dig om det vigtige: kærligheden.

Så lad os tage et kig på det. Her er 5 vine, der skruer op hyggen. 

Sæson for store, varme rødvine er lig med hygge

Vinteren fortsætter, og med mange kolde dage foran os endnu, er det rart at have en rødvin at varme sig på. Derfor falder tankerne hen på det nordlige Spanien og Ribera del Duero. Det berømte område er kendt for deres kraftige Tempranillo-vine. 

Cepa 21 Ribera del Duero Tinto 2016

Denne kirsebærrøde vin er frugtig og intens på næsen, og du oplever en stor kompleksitet og elegance. Du kan dufte noter af både eg, vanilje, brombær og læder. I munden er den sød og ikke mindst struktureret. Det er også i smagen at minderne om de sorte frugter dukker op, og bliver hængende i en lang og vedvarende eftersmag. Det er en vin til den tørre side med god kraft og syre.
Det budgetvenlige alternativ er en lækker vin fra naboområdet Rioja. Vinen er ligeledes lavet på Tempranillo-druen.

Cerro Añon Crianza 2019.

"I only drink Champagne on two occasions, when I am in love and when I am not" - Coco Channel

Om du også er forelsket eller ej, kan du altid være sikker på at en god flaske bobler skaber en romantiske stemning. Champagne er perfekt til at fejre livet og kærligheden. Hvis du er en rigtig romantiker finder du måske endda et jordbær og ligger i glasset. 

EPC Champagne Rosé Extra Brut

Er du endnu ikke hoppet med på den mousserende rosé bølge, er her et fantastisk bud på en flot og velsmagende rosé Champagne.

Du får her en overvældende og frugtig champagne. Næsen bliver præsenteret for aromaer af hindbær og jordbær. Smagen er fuld af en frisk syre, og kraftfulde bobler. Syren bidrager med en god friskhed, der gør vinen balanceret. 

Det budgetvenlige alternativ er endnu en fransk rosé mousserende. Denne er lavet på Chardonnay, Chenin Blanc og Tempranillo druer. 

Comte de Laube Le Rosé Brut.

Spændende og romantisk hvidvin

Har du fulgt med på bloggen ved du at vi for nylig skrev om hvidvine i januar. Der er nemlig en masse muligheder for at sætte hvidvin til alt lige fra suppe til krydrede kødretter. Lad derfor kærligheden buldre afsted til et glas New Zealandsk Sauvignon Blanc. 

Little Beauty Limited Edition Sauvignon Blanc 2022

Vinen har dejlige aromatiske noter af helt frisk åbnede sukkerærter, lige så man kan drømme sig tilbage til den tidlige sommer. Den bliver suppleret af noter af honningmelon, hvide ferskner og passionsfrugt. Virkelig nogle gode noter til næsen, som kun giver en lyst til at tage stor læskende tår af vinen. I munden vil man fornemme noter af grapefrugt, passionsfrugt og ikke mindst ribs. En intens smagsoplevelse med en tør afslutning, som man gøre man længes efter mere og mere. 

Det budgetvenlige alternativ er en lækker 100% Riesling fra et nyt hus i den tyske Rheingau-region.

Weinhof 519 Rheingau 100% Riesling Trocken 2020.

Fransk Bourgogne vin er du sikker på vil imponere din partner

Vi har fået ny Bourgogne hjem, og vi kan ikke få armene ned af begejstring. Her er en vin, du kan være sikker på vil imponere din partner og skabe den helt rette romantiske stemning. Så er det bare at tænde et par stearinlys og nyde hinandens selskab.

Mercurey Bourgogne Rouge Domaine de Suremain 2015

Vi har her en udtryksfuld og elegant vin med et kraftigt udtryk. Vinen har en aroma af røde bær, særligt kirsebær og hindbær med lette og behagelige tanniner. Det er med andre ord en hamrende lækker klassisk Bourgogne lavet på Pinot Noir druen.

Det budgetvenlige alternativ tager os sydpå til Bordeaux-regionen, med et lækkert blend af Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. Den kommer desuden i en flot trækasse ved køb af seks stk.

Chateau Les Jacquerelles Blaye Cotes de Bordeaux A.O.C 2016.

Sidst men bestemt ikke mindst en lille overraskelse... Portvin fra Hooper's er den perfekte afslutning på en romantisk aften

Som afslutning på en hyggelig dag, kan I dele en hamrende lækker 2010 portvin fra et af vores yndlingshuse: Hooper's, der siden 1771 har lavet kvalitets portvine.

Hooper's Colheita Port 2010

Portvinen har en flot brun farve af dens 7 år i fad. I næsen vil du opleve lækre aromaer som bærer præg af dens tid i fad, samt toner af karamelliserede røde frugter og honning. I ganen byder den på toner af honning, søde røde frugter og lakrids. Endnu en af Hooper's fantastiske Colheita vine, som altid har en fantastisk kompleksitet. 

Det budgetvenlige alternativ er endnu en Hooper's, lavet på druer fra over 100 år gamle vinstokke.

Hooper's Lord Mayor Tawny Port

 

Glædelig Valentins Dag!

//Den Sidste Flaske teamet