Tilføjet til kurv

Januarudsalg
Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinproduktion

Hvad er Sherry?
Hvornår tilsættes svovl til vinen?
Hvor lang tid skal vin gære?
Hvad er alkoholfri vin?
Hvad er vegansk vin?
Hvorfor er vin ikke vegansk?
Hvad er naturvin?
Hvad er forskellen på Champagne, mousserende vin, prosecco og cava?
Hvordan bliver mousserende vin lavet?
Hvordan er orange vin lavet?
Hvordan laver man rødvin?
Hvordan laver man rosévin?
Hvordan laver man hvidvin?
Hvordan er vin lavet?
Hvem har tilladelse til at lave vin?
Hvor er vin lavet?
Hvilke love og regler gælder for vinproduktion?
Hvordan laver man vin?

Vinproduktion

Hvordan er vin lavet?

Vin bliver lavet på en række af forskellige druer. Nogle vine sammensættes af forskellige druer og former sammen en "blend", hvor andre vine produceres på en enkelt druesort. 

Først og fremmest skal man finde en område med gode muligheder for vindyrkelse. En sydvendt skråning er især ideel for vinproduktion. Derudover skal der tages højde for vind, vejr, gødning og skadedyr. Vinen i sig selv er ikke svær at lave, men det er måden hvorpå man dyrker druerne, der i høj grad bestemmer, hvor kvalitetsrig en vin du får produceret. 

Druerne skæres ned under høstsæsonen. Dernæst skal druerne presses, gæres, ældes, klares og til sidst på flaske. Den vigtigste process er naturligvis gæringen, hvor gæret omdanner sukkeret i druerne til alkohol og carbon dioxid. Den store forskel mellem rød og hvidvin er, at hvidvinen gæres efter druerne er blevet presset, hvor rødvinens gæres før de presses. De modne druer høstes i vinmarken og bliver dernæst let knust. Det er sådan mosen bliver lavet; mosen er miksturen af juice, skin, frø og masse. Farven fås igennem skinnet - selve druen er nemlig forholdsvis lys (selv i røde druer). 

For at lave hvidvin (fra hvide druer) eller Rosé vine (fra røde druer), bliver druerne presset efter kort lagring (et par timer). Denne process skaber mosten. Hvis man vil producere hvidvin fra røde druer, bliver druerne presset med det samme uden lagring, så de røde farvestoffer ikke når at tage fat. Den nødvendige gæring bliver derefter enten tilsat eller også bruges naturlig gæringsmiddel. Gæringen er med til at gøre drikken alkoholholdig, men bringer også vinen en del aroma. 

For at lave rødvin (fra røde druer) eller orange vin (fra hvide druer), gæres druerne i sin fulde form. Gennem denne process bevares den røde farve og tanninerne træder frem fra skinnet og frøene. Dette er også grunden til at rødvin og orange vin har mere bitre tanniner. Sidst presses druerne og den "unge vin" sepereres fra presseresterne. "Ung vin" er vin, der kun lige er blevet færdig med sin alkoholiske gæring. 

Efter gæringen bliver den unge vin filtreret så gærresterne fjernes. Derefter skal vinen ældes, den unge vin opbevares i en bestemt periode (uger, måneder, år) i tanke u rustfrit stål eller i træfade (store træfade, tønder). I løbet af denne tid ændres aromaen og, afhængigt af modningens længde, strukturen igen. 

Til sidst bliver vinen klargjort og balanceret før den puttes på flaske. 

Kommentarer
0 kommentarer

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer