Vinbetegnelser
Hvad betyder dry?
En tør vin (”trocken” på tysk) er udtrykket for en stille vin der har mindre end 9 gram sukker pr. liter. Det totale syreniveau må ikke være lavere end sukkerniveauet med mere en 2 gram pr. liter. En stille vin med et maksimum på 4 gram sukker pr. liter tages i betragtning som værende ”fuldstændig tør”.
Mousserende vin der beskrives som værende tør, er sukkerindholdet på mellem 17 og 32 gram sukker/liter.
22. jun. 2021
Hvad er forskellen mellem ”dry” og ”brut” med mousserende vin?
Forskellen mellem dry og brut i mousserende vin er det resterende sukkerindhold. En ”mousserende tør vin” indeholder mere sukker end en ”mousserend...
22. jun. 2021
Hvad er oprindelsesprincippet?
I 2012 trådte en EU-reform i kræft. Denne reform erklærede oprindelsesprincippet som det endelige kvalitetssystem for vinene fra EU-landene. Princi...