Vinbetegnelser
Hvad er forskellen mellem ”dry” og ”brut” med mousserende vin?
Forskellen mellem dry og brut i mousserende vin er det resterende sukkerindhold. En ”mousserende tør vin” indeholder mere sukker end en ”mousserende brut vin”. Derfor er en ”brut” vin tørrere end tør med en hårdere smag.
”Brut” kommer fra fransk og betyder ”rå”. Gennem denne forståelse er en ”rå mousserende vin” altså en vin som er fuldt gæret og er ikke blevet tilsat sukker.
Det resterende sukkerindhold i en ”Sekt brut” må være på til 12 gram/liter, i ”Sekt trocken” mellem 17 og 32 gram/liter. Den komplette gradering af smag til mousserende vin er som følger;
- Brut nature: mindre end 3 gram/liter sukker.
- Ekstra brut: op til 6 gram/liter sukker.
- Brut: Op til 12 gram/liter sukker.
- Ekstra dry: 12 til 17 gram/liter sukker.
- Dry: 17 til 32 gram/liter sukker.
- Semi-dry: 32 til 50 gram/liter sukker.
- Mild: over 50 gram/liter sukker.