Hvornår skal du gøde vin?

Som alle andre planter skal vinstokke bruge næring til at gro. Eftersom vinmarker ofte er en stor forestilling, skal planterne have næringstoffer udefra. Her kommer gødning ind i billedet. Det er ikke kun vinstokkene der gør at gødningen i jorden bliver upbrugt. Vind og vejrforhold er nemlig også med til at erodere (altså fjerne/skubbe væk) jordbundens næringstoffer. 

At jordbunden er varm, er en essentiel faktor i produktionen af højkvalitets vine. Biodiversitet og økologisk vinavl er vigtige faktorer, der fremmer jordens velvære og indhold. 

En af de vigtigste næringstoffer er nitrogen. Nitrogen spiller en stor rolle i photosyntesen og i formationen af chlorophyll. Derudover skal vinstokkene bruge mineraler såsom phosfor, magnesium og calcium mm. Gødningen kan gøres både med organiske eller ikke organiske midler; organiske midler er f.eks. barkflis, afføring, druerester og kompost; uorganisk gødning er mineral salte.