Tilføjet til kurv

Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinkultur

Hvornår skal du sprøjte vin?
Hvornår bliver vinen skåret ned?
Hvad er lambrusco?
Hvad er biodynamisk vindyrkning?
Hvad er økologisk vindyrkning?
Hvad er integreret vinavl?
Hvad er konventionel vinavl?
Hvorfor skal vinstokke podes?
Hvad skal du være opmærksom på, når du gror vin?
Hvem kan gro vin?
I hvilket klima gror vin bedst?
Hvor bliver vin lavet?
Hvor gror vin?
Hvornår skal du gøde vin?
Hvad er naturvin?

Vinkultur

Hvad skal du være opmærksom på, når du gror vin?

Når man begiver sig ud i at fremstille vin, skal man tage højde for en lang række af forskellige faktorer. Det er derfor yderst vigtigt at læse op på sin teori når man skal anlægge vinmarker. Det hele handler om klima, jordbund og druevariant. 

Temperatur, solstråling, regn, fugt og vind spiller alle vigtige roller i dyrkelsen af god kvalitetsrig vin. Desuden må jordbundens indhold af næringstoffer og vand ej forglemmes. 

I verdenen findes der omtrent 17.000 forskellige druevarianter. Ikke alle af disse varianter er ideelle for vindyrkelse, da nogle fungerer bedre som spiselige druer. Det er kun druerne fra vinstokken; Vitis vinifera, der er gode til vinproduktion. Der findes dog mange forskellige udgaver af denne vinstok, hvilke er udviklet gennem mange århundreders mutationer/krydsninger. 

For at kunne producere vin af høj kvalitet, skal druerne passe ind i det pågældende klima (alle druer passer f.eks. ikke ind i det danske klima). Vinavleren foretager derfor en del forskellige undersøgelser for at bestemme den perfekte druesort til området. 

Herunder listes vigtige omstændigheder og ting man skal være opmærksom på: 

1. Beplantningsdensitet. Det er altafgørende for druernes kvalitet, hvor mange vinstokke der plantes pr. hektar i vinmarken. En højere densitet af planter forårsager planterne til at slå rødder dybere i jorden, hvilket gør dem mindre sensitive overfor vind og vejr. En højere densitet resulterer også i færre druer. 

2. Klipning. I løbet af vinteren (januar og Februar) klippes vinstokkene tilbage, så antallet af druer pr. vinstok reduceres. Dette øger druekvaliteten da de bliver mere koncentreret. 

3. Træning. Vinstokkens skud bøjes i bestemte retninger for at kontrollere plantens vækst. Ligesom med bonsaitræer bruger man stålwire eller en anden form for tråd til at forme vinstokkene. Dette gør man så vinstokkens blade for mest muligt solskin så druerne modnes til sit fulde potentiale. 

4. Bladbeskæring. For at gøre brug at fotosyntesen til sit fulde og derved maksimere sukkerindholdet i druerne klipper man nogle af bladene af vinstokken på bestemte tidspunkter i vækstsæsonen. Man skal dog være påpasselig, da druerne kan blive solbrændt, hvis man klipper for mange.

5. Tyndning af druemængde. For at reducerer udbyttet og få koncentrerede druer, klipper man simpelt en mængde druer af vinstokken lige før modningsæsonen. 

6. Fertilisering af jord. Vinstokkene har brug for meget næring. Derfor tilføjer man næring til jorden ved hjælp af organisk materiale. 

7. Kunstvanding. I regioner med meget varmt klima og lidt nedbør kan vanding blive nødvendig. Her kan forskellige teknikker tages i brug som f.eks. et drypvandingssystem.

8. Plante beskyttelse. Her menes beskyttelse mod alt der kan skade vinstokkene. Det kan være dyr, sygdomme og pest. Her kan en lang række forskellige midler tages i brug - kemiske stoffer, hegn, net og fælder.   

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer