Gedeost

Om kollektionen⇾
Gedeost hos Den Sidste Flaske
Årgang
0 valgt Nulstil

Filtrer Alle filtre

Filtrer

Sorter efter

Bestsellere

Pris

Årgang

Land

Område

Alkohol

Dyrkning

Krop

Proptype

Smag

Syre

Sødme

Sorter efter

Gedeost og vin her til. Er det lidt en jungle af uberørt territorie? Så lad os gå lidt mere i dybden med denne sammensætning samt, hvilke vine du bør kigge efter, hvis der er gedeost på menuen. 

Generelt om gedeost:

Helt generelt og overordnet set, er gedeost en temmelig blød ostetype. Smagsmæssigt kan den både være saltet og syrlig i smagen. Derfor bør du helt undlade at servere kraftige og frugtige vine til gedeost, da de nemt kan overtage smagsløgene på en måde, hvor der ikke bliver plads til at gedeosten kan komme til "syne". Generelt bør du servere hvidvin til ost, uanset typen af ost, da hvidvin er det bedste match til ost. Mange forbinder et klassisk ostebord med rødvin. Dog er det eneste argument for dette, at man bare bedst kan lide rødvin til ost. Rent smagsmæssigt harmonerer ost og rødvin dog ikke, overordnet set. 

Hvidvin til gedeost:

Undgå hvidvine med fadlagring, da de hurtigt bliver for fyldige, og dermed heller ikke harmonere med gedeosten. Optimalt set, handler det om af vælge en hvidvin, der er frisk med en god mængde frugtsyre, som kan stå distancen med syren i osten. Det helt optimale valg af hvidvin til gedeosten er derfor en hvidvin fra enten New Zealand eller Østrig på Sauvignon Blanc druen. Alternativt kan en Viognier fra Californien også gå godt sammen med gedeosten. 

Rødvin til gedeost:

Hvis du inderligt gerne vil servere rødvin til gedeosten, er der én sikker vinder. Og det er en kølig, rød Beaujolais.