Gedeost
-
-
Misty Cove Sauvignon Blanc Økologisk 2021
New Zealand, MarlboroughAf Misty Cove Wines99 kr
189 kr
48% -
-
-
Tussock Jumper Sauvignon Blanc 2020
New Zealand, MarlboroughAf Tussock Jumper79 kr
139 kr
43% -
Habla de ti Sauvignon Blanc 2020
Spanien, ExtremaduraAf Bodegas Habla119 kr
149 kr
20% -
Errazuriz Max Reserva Sauvignon Blanc 2016
Chile, AconcaguaAf Errazuriz129 kr
149 kr
13% -
Markus Schneider Kaitui Sauvignon Blanc 2022
Tyskland, PfalzAf Markus Schneider129 kr
219 kr
41% -
Hans Herzog Sauvignon Blanc 2016
New Zealand, MarlboroughAf Hans Herzog199 kr
349 kr
43% -
-
-
Markus Schneider Hullabaloo 2022
Tyskland, PfalzAf Markus Schneider139 kr
169 kr
18%
Du har set 12 ud af 14 produkter
Gedeost og vin her til. Er det lidt en jungle af uberørt territorie? Så lad os gå lidt mere i dybden med denne sammensætning samt, hvilke vine du bør kigge efter, hvis der er gedeost på menuen.
Generelt om gedeost
Helt generelt og overordnet set, er gedeost en temmelig blød ostetype. Smagsmæssigt kan den både være saltet og syrlig i smagen. Derfor bør du helt undlade at servere kraftige og frugtige vine til gedeost, da de nemt kan overtage smagsløgene på en måde, hvor der ikke bliver plads til at gedeosten kan komme til "syne". Generelt bør du servere hvidvin til ost, uanset typen af ost, da hvidvin er det bedste match til ost. Mange forbinder et klassisk ostebord med rødvin. Dog er det eneste argument for dette, at man bare bedst kan lide rødvin til ost. Rent smagsmæssigt harmonerer ost og rødvin dog ikke, overordnet set.
Hvidvin til gedeost
Undgå hvidvine med fadlagring, da de hurtigt bliver for fyldige, og dermed heller ikke harmonere med gedeosten. Optimalt set, handler det om af vælge en hvidvin, der er frisk med en god mængde frugtsyre, som kan stå distancen med syren i osten. Det helt optimale valg af hvidvin til gedeosten er derfor en hvidvin fra enten New Zealand eller Østrig på Sauvignon Blanc druen. Alternativt kan en Viognier fra Californien også gå godt sammen med gedeosten.
Rødvin til gedeost
Hvis du inderligt gerne vil servere rødvin til gedeosten, er der én sikker vinder. Og det er en kølig, rød Beaujolais.