Alle filtre
Ryd alle
Fremhævet

Du har set 12 ud af 23 produkter

Vin til pizza... Kan man det? Ja da!

Hvilke vin drikker man til pizza? Det svarer vi på lige her. Det handler som med alt andet mad og vin om, at sammensætte det rigtig. Hvis du vælger en vin, ud fra den mest dominerende smag på pizzaen, går du ikke helt galt i byen. På denne måde komplimentere din vin pizzaen, i stedet for at blive dominerende.  

Hvidvin til pizza

Lad os tage udgangspunkt i en klassiker inden for pizza. Nemlig en Pizza Margherita med tomatsauce og mozzarellaost. Her er den ganske lige til, tomatsaucen er og bliver den mest dominerende smag. Derfor er det altså tomatsmagen, som vinen skal kunne spille sammen med. Tomat har både syre og en anelse sødme i smagen. Dette bør gå igen i den vin, du servere til. Derfor vil jeg anbefale, at du vælger en ikke alt for tør hvidvin på Chardonnay-druen, gerne fra Californien eller Chile. Et andet godt hvidvins valg er en tysk eller fransk Pinot Gris eller en gewurztraminer. 

Rødvin til pizza

Foretrækker du at nyde et glas rødvin til din pizza, bør du kigge på en italiensk Primitivo eller en Zinfandel fra Californien, som begge vil fungere godt til en Pizza Margherita. 

Generelle tips

Husk, at hvis du har bitre smage på din pizza, bliver disse hurtigt den dominerende smag på din pizza. Derfor bør du tilpasse dit vinvalg ud fra disse. Det kan for eksempel være friske urter og rucola. 

Vælg din vin til pizzaen efter druen. Det er nemmere, da du hurtigere kan gennemskue, hvilke typer mad druen normalt går godt sammen med.