Tilføjet til kurv

Januarudsalg
Plakater
Tilføj 6 fl. eller for 350 kr, og få fri fragt!

Lær noget fra bloggen!

Vi er altid klar til at hjælpe!

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke må sælges til personer under 18 år. Bekræft venligst at du er 18 år eller ældre.

Vinproduktion

Hvad er Sherry?
Hvornår tilsættes svovl til vinen?
Hvor lang tid skal vin gære?
Hvad er alkoholfri vin?
Hvad er vegansk vin?
Hvorfor er vin ikke vegansk?
Hvad er naturvin?
Hvad er forskellen på Champagne, mousserende vin, prosecco og cava?
Hvordan bliver mousserende vin lavet?
Hvordan er orange vin lavet?
Hvordan laver man rødvin?
Hvordan laver man rosévin?
Hvordan laver man hvidvin?
Hvordan er vin lavet?
Hvem har tilladelse til at lave vin?
Hvor er vin lavet?
Hvilke love og regler gælder for vinproduktion?
Hvordan laver man vin?

Vinproduktion

Hvad er forskellen på Champagne, mousserende vin, prosecco og cava?

Champagne, mousserende vin, prosecco og cava er alle sammen vine med bobler i (kulsyre). De har alle sammen forskellig geografisk oprindelse, og laves på forskellige druesorter. Ofte varierer de i farve og kulsyreindhold. 

En mousserende vin af kvalitet skal mindst indeholde 3,5 bar kulsyre og mindst 10% alkohol. Ofte laves den på en enkelt druesort, men hvis vinen skal laves af flere forskellige druer, skal druerne være autoriseret som værende kvalitets vindruer. Man kan lave mousserende vin af alle druesorter, hvadend man vil have hvid, rosé eller rød mousserende vin. Det er dog mest populært at dyrke hvid og rosé mousserende vine. Produktionen af vinen tager oftest plads i en tank, hvor den har gode muligheder for at gære under optimale temperaturer og omstændigheder. Gæringen kan også via. den traditionelle måde; gæring i flaske. Denne metode er dog mere omstændig. 

Champagne er en kvalitets mousserende vin, som har hjemsted i Frankrig i Champagne. Den er beskyttet og må kun dyrkes i dette område. Selve drikken champagne må kun laves med den gamle tradiotionelle gæring på flaske metode. Kun 7 druevarianter er tilladt til produktionen af champagne, herunder; Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay, Arbane, Petit Meslier, Pinot Gris og Pinot Blanc. Druerne må kun komme fra vinemarker i Champagne og skal undergå sin process i samme område. Champagne er tilgændelig i både Blanc og Rosé, begge hvilke kan laves på hvide og røde druer. En 'Blanc de Blancs' laves kun på hvide druer, hvor en 'Blanc de Noirs laves på røde druer (som presses før gæring). De fleste champagner er en blanding af flere druer. Champagne er naturligvis ikke det eneste område i Frankrig, der dyrker mousserende vine. Al kvalitets mousserende vin, som kommer fra andre steder end Champagne, skal kaldes for Crémant. 

Prosecco er et beskyttet område i det nordlige Italien, hvilket indkrandser regionerne Veneto og Friuli, hvor vinene Tranquillo (alm. vin), Frizzante (mousserende) og Spumante (mousserende) produceres. Frizzante har et kulsyreindhold på mellem 1 og 2,5 bar, Spumante mellem 3 og 6 bar. Hvid Prosecco skal altid laves på mindst 85% Glera druer (Glera blev kaldt Prosecco indtil 2009, men blev ændret pga. forvirring); De sidste 15% må tilføjes fra otte forskellige druevarianter. Prosecco må gerne gæres både på tank og på flaske. 

Overordnet set, kan man sige at forskellen på ovennævnte er deres geografiske område, hvilke druesorter vinen dyrkes med og måden hvorpå den gæres. 

Kommentarer
0 kommentarer

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Kan vi hjælpe dig med noget?

Så skriv til os på livechatten eller send os en email.

Start chat Send email
100% tilfredshedsgaranti
Hurtig & fri levering v/6 fl.
DK's bedste netpriser
Personlig kundeservice
Medlemsbonus
Få rabat på din første ordre
Automatisk deltagelse i konkurrencer
Notifikation om dagens vin
×
Welcome Newcomer